Smartphone slim gata să comunice prin satelit

Smartphone slim gata să comunice prin satelit

Doi operatori GSM şi de telecomunicaţii prin satelit din Statele Unite (Elektrobit şi Terrestar) se pregătesc să dea lovitura în 2009 cu un smartphone hibrid ce funcţionează în reţelele GSM (momentan planurile includ doar reţeaua proprie Terrestar), simultan cu recepţia prin satelit. Decizia vine să susţină ipoteza cum că, în viitor, comunicaţiile prin satelit (concret, telefonia) vor fi din ce în ce mai populare şi solicitate.

La începutul lunii prezentam un prototip asemănător (prototipul MSV), dar telefonul dezvăluit acum de către EB şi Terrestar Networks reprezintă încă un pas spre perfecţionarea terminalelor hibride (GSM/satelit). Aspectul slim atrage întotdeauna, iar specificaţiile sunt şi ele la înălţime: cameră foto de 3 MP, GPS, sistem de operare Windows Mobile 6.1, touchscreen, tastatură Full QWERTY, Bluetooth şi Wi-Fi. Printre serviciile oferite de aspectuosul smartphone regăsim SMS, MMS, E-Mail, Instant Messaging şi Push to Talk.

Deocamdată nu ştim nimic despre costurile unui asemenea echipament, dar presupun că ele rămân în continuare principalul impediment în calea migrării de la GSM la satelit. Aspectul se pare că nu mai este o problemă.

Elektrobit Hybrid Smartphone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News