Smartphone-urile Galaxy A 2017 vor fi rezistente la apă

28.12.2016
Smartphone-urile Galaxy A 2017 vor fi rezistente la apă

Samsung a lansat în anii trecut modelele din gama Galaxy A în luna decembrie, însă anul acesta pare să prefere să aştepte un eveniment important. Se pare că CES 2017 va fi momentul în care vom vedea pentru prima dată în mod oficial gama de produse Galaxy A 2017, iar primele indicii din partea companiei sugerează că avem de a face cu dispozitive rezistente la apă, încă o funcţie împrumutată de la vârfurile de gamă Galaxy S.

Smartphone-urile Galaxy A sunt produsele mid-range premium de la Samsung, fiind întotdeauna realizate din produse de cea mai înaltă calitate, însă echipate cu componente cu performanţă de medie. Pentru majoritatea utilizatorilor, aceste carcteristici sunt de ajuns, doar cei mai pretenţioşi optând pentru modelele Galaxy S. După ce modelele precedente au adoptat un corp metalic şi o cameră foto cu stabilizare optică, cea de-a treia generaţie de smartphone-uri Galaxy A, care vor debuta în 2017 vor fi rezistente la apă. Acest lucru este sugerat atât de picăturile de apă din imaginea de promovare, cât şi de mesajul „Hold your breath” (ţineţi-vă respiraţia).

Primele detalii neoficiale despre dispozitivul de medie din gama Galaxy A, modelul A5, sugerează că va fi echipat cu un chipset Exynos 7880 octa-core, va beneficia de un display Full HD de 5,2” şi va oferi 3 GB memorie RAM. Camera foto de 16 megapixeli probabil că va fi neschimbată faţă de cea de pe modelul anterior, în timp ce spaţiul de stocare intern va „cântări” 32 GB. Preţul vehiculat pentru piaţa din China este de 2.699 yuan, adică aproximativ 390 de euro, un preţ destul de mare pentru un dispozitiv mid-range.

Vom afla însă mai multe săptămâna următoare, când seria Galaxy A este aşteptată pentru dezvăluirea oficială în cadrul târgului de tehnologie CES 2017, care are loc în fiecare an în Las Vegas.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult