Smartphone-urile mai mari de 5″ reprezintă doar 34% din piaţă, dar popularitatea lor creşte foarte repede

15.05.2014
Smartphone-urile mai mari de 5

Unii utilizatori afirmă hotărât că smartphone-urile cu ecrane mari oferă un spaţiu generos şi pot suplini eventual şi o tabletă mai mică, în timp ce tabăra adversă susţine că modelele mai mici sunt mai uşor de utilizat şi mai confortabile, fiecare grup fiind ferm convins că are dreptate. Conform datelor publicate de Canalys, doar o treime din smartphone-urile vândute astăzi au ecrane mai mari de 5”, însă popularitatea lor este într-o creştere rapidă.

Conform datelor centralizate de companie în primul trimestru al acestui an, smartphone-urile cu ecrane cu diagonală de 5” sau mai mare şi-au adjudecat 34% din piaţă, modelele masive cu ecrane mai mari de 5,5” reprezentând 12% din totalul vânzărilor.

În timp ce 66% din utilizatori preferă telefoane cu ecrane mai mici de 5”, se pare că susţinătorii ecranelor mari au totuşi partea lor de dreptate. În primele trei luni ale acestui an, piaţa telefoanelor cu ecrane mai mari de 5” a crescut cu 369 de procente, depăşind net creşterea anuală de numai 29 de procente a întregii pieţe smartphone. Cei mai mari amatori de telefoane mari si foarte mari sunt ţările din zona Asia – Pacific, unde acestea şi-au adjudecat 43% din piaţă, şi China, unde acestea au acaparat 39 de procente.

Datele publicate de Canalys cuprind şi alte cifre interesante. Android rămâne liderul detaşat al pieţei cu 81 de procente, iOS şi Windows Phone trebuind să se mulţumească cu 16, respectiv 3 procente din vânzări. Liderul producătorilor rămâne Samsung, urmat de Apple şi Huawei, însă companiile chineze vin puternic din urmă şi ocupă jumătate din poziţiile din Top 10: Huawei (3), Lenovo (4), Xiaomi (6), Yulong (8) şi ZTE (9). Acest lucru nu este de mirare, ţinând cont că piaţa chineză şi-a adjudecat aproape 35 de procente din vânzările de smartphone, în timp ce zona BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China) a reprezentat 44 procente din total. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News