Smartphone-urile nu sunt chiar atât de omniprezente pe cât am putea crede: în Japonia 55% dintre adulţi folosesc un astfel de dispozitiv

Autor: Adrian Popa 27.04.2017
Smartphone-urile nu sunt chiar atât de omniprezente pe cât am putea crede: în Japonia 55% dintre adulţi folosesc un astfel de dispozitiv

Am putea crede că aproape totiţi oamenii folosesc acum un smartphone, dar nu este cazul. Sunt ţări foarte avansate din punct de vedere tehnologic în care procentul adulţilor care folosesc un telefon inteligent nu este chiar atât de mare pe cât ne-am aştepta, potrivit datelor Pew Research Center.

 

De exemplu, în Japonia doar 55% dintre adulţi folosesc un smartphone. Un procent de 37% dintre cetăţeni folosesc telefoane standard, iar 8% nu au un astfel de dispozitiv. Procente destul de reduse ale utilizatorilor de smartphone-uri se mai înregistrează în Ungaria (49%) şi Grecia (46%).

Cea mai ridicată rată de adopţie a smartphone-urilor este în Suedia, unde 80% dintre adulţi folosesc un astfel de dispozitiv.

 

În România mai mult de jumătate dintre cetăţeni (53%) foloseau un smartphone la finalul anului trecut, o creştere de peste patru ori în ultimii 4 ani, potrivit unui studiu realizat de Kantar TNS pentru Google. Nu ştim, însă, câţi dintre utilizatori sunt adulţi.

 

Sondajul a fost realizat de Pew Research Center în perioada 29 septembrie – 6 noiembrie 2016.

 

Puteţi vedea în infograficul de mai jos realizat de Statista situaţia din alte ţări: