Snapdragon 660 – primele rezultate în benchmark-uri

23.05.2017
Snapdragon 660 - primele rezultate în benchmark-uri

Succesor pentru Snapdragon 653, chipsetul Snapdragon 660 promite aducă un suflu de prospeţime pentru viitoarea generaţie de telefoane mid-range bazate pe Android.

Creat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi 8 nuclee de procesare din seria Kryo 260, Snapdragon 660 ţinteşte un spor de performanţă de aproximativ 20% comparat modelului anterior şi folosirea mai eficientă a bateriei. Spre comparaţie, predecesorul Snapdragon 653 foloseşte procesul de fabricaţie pe 28 nm şi nuclee de procesare Cortex-A53, mai puţin eficiente în privinţa consumului de energie şi performanţele oferite.

Potrivit unui set de teste apărute în arhiva online cu rezultate Geekbench, rulate cu un dispozitiv încă nelansat, chipsetul Snapdragon 660 aduce un spor de performanţă efectiv de aproximativ 16% în testele multi-core, respectiv 10% în cele single-core. Dispozitivul ales pentru comparaţie este Oppo F3 Plus, bazat pe implementarea Snapdragon 653. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult