Snapdragon 700 aduce tehnologiile AI şi în smartphone-urile low-cost

27.02.2018
Snapdragon 700 aduce tehnologiile AI şi în smartphone-urile low-cost

Dacă până acum, singura opţiune pentru a experimenta cele mai avansate funcţii disponibile pe un smartphone era achiziţionarea unui model echipat cu unul dintre chipseturile de top, opţiunile vor fi ceva mai diverse mulţumită noului chipset mid-range livrat de Qualcomm.

Îmbunătăţind reţeta predecesorului Snapdragon 600, noul chipset promite să ofere facilităţile seriei 800 la un preţ mai redus. Fără a divulga toate detaliile, Qualcomm anunţă preluarea în chip-ul Snapdragon 700 a motorului Spectra de procesare a imaginii şi funcţia de accelerare a aplicaţiilor care folosesc algoritmi de inteligenţă artificială. Lista continuă cu tehnologiile Bluetooth 5.0 şi Quick Charge 4.0, alături de motorul grafic Adreno şi procesorul cu nuclee bazate pe arhitectura Kyro.

Un alt detaliu foarte important, chipsetul Snapdragon 700 este cu până la 30% mai eficient în privinţa consumului de energie, în condiţiile unui nivel de performanţă superior la partea de CPU.

Din păcate, de la anunţul oficial şi până la debutul primelor produse motorizate de chipsetul Snapdragon 700 vor mai trece câteva luni, Qualcomm trimiţând în primă fază doar mostre de evaluare cu noul chipset, producţia de masă putând începe abia după jumătatea acestui an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult