Snapdragon 8 Gen 1+ ar putea fi amânat din cauza restricțiilor COVID din China

07.05.2022
Snapdragon 8 Gen 1+ ar putea fi amânat din cauza restricțiilor COVID din China

Qualcomm obișnuiește să ofere la șase luni de la lansarea chipset-ului său flagship și un refresh, cu performanțe puțin îmbunătățite. Având în vedere că Snapdragon 8 Gen 1 s-a lansat în luna decembrie, ne așteptam la o lansare pentru Snapdragon 8 Gen1+ în luna mai, însă aceste planuri ar putea fi amânate. Acum, noul chipset îmbunătățit este programat pentru cea de-a doua parte a anului, ceea ce va duce probabil și la amânarea anumitor modele de telefoane care urmau să folosească noul procesor.

Snapdragon 8 Gen 1+ ar putea fi un „refresh” minor

Conform Digital Chat Station, leaker cunoscut din China, Snapdragon 8 Gen 1+ ar putea fi împins pentru o lansare cu câteva săptămâni mai târziu, întrucât situația din China referitoare la noi restricții din cauza unor cazuri noi de COVID-19 va afecta cu siguranță producția. Cu toate acestea, avem acum și primul brand care ar putea folosi noul chipset.

Întrucât Motorola Edge X30 a fost primul smartphone cu Snapdragon 8 Gen 1, iar Lenovo are o relație foarte strânsă cu americanii de la Qualcomm, se pare că Motorola Edge 30 Ultra ar putea fi primul model care folosește Snapdragon 8 Gen 1+. Acesta ar putea fi îmbunătățit însă doar pe partea de GPU, procesorul urmând să rămână în mare parte la fel: un nucleu Cortex-X2 la 3 GHz, trei Cortex-A710 la 2,8 GHz și patru nuclee eficiente Cortex-A510.

Un motiv pentru care frecvențele nu ar urca în cazul procesorului ar fi faptul că modelul standard se încălzește foarte tare, iar urcarea frecvenței ar duce la temperaturi și mai mari. Momentan nu sunt foarte multe implementări de Snapdragon 8 Gen 1 care să poată ține în frâu temperatura degajată de acesta în cazuri extreme de utilizare. Snapdragon 8 Gen 1+ ar putea în schimb să ofere performanță mai bună în jocuri video și alte aplicații 3D care necesită mai degrabă un GPU performant.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult