Vivo X90 cu Dimensity 9200, testat în GeekBench. Scorul sugerează că este un telefon foarte performant

15.11.2022
Vivo X90 cu Dimensity 9200, testat în GeekBench. Scorul sugerează că este un telefon foarte performant

Vivo X90 urmează să fie anunțat săptămâna viitoare, fiind primul telefon care va folosi chipset-ul Dimensity 9200 de la MediaTek. Acesta se anunță drept cel mai performant chipset din piață la momentul lansării, însă noile rezultate din benchmark-uri sugerează că nu va fi cel mai puternic pentru foarte mult timp. Rezultatele testelor în Gekbench pentru Vivo X90 cu acest cip sunt semnificativ mai slabe decât cele ale telefoanelor cu Snapdragon 8 Gen 2 care au scăpat pe internet.

Vivo X90, modelul de bază al seriei, va integra un chipset de performanță înaltă

Desigur, trebuie să luăm în calcul faptul că testele sunt realizate pe variante nefinisate de software și hardware care ar putea fi la nivel de prototip. Totuși, Vivo X90 va debuta pe data de 22 noiembrie, deci cam totul ar trebui să fie cât mai aproape de ceea ce vor primi clienții atunci când vor cumpăra telefonul din magazin.

Modelul testat cu GeekBench este listat drept Vivo V2241A, ceea ce sugerează că este modelul „de bază” nu un model Pro. Acesta este echipat cu 12 GB RAM și rulează Android 13 din fabrică, cel mai probabil sub interfața OriginOS a companiei, în varianta pentru China. Rezultatele sunt bune, chiar peste ceea ce pot livra telefoanele cu Snapdragon 8 Gen 1, cu un scor Single-Core de 1.353 puncte și Multi-Core de 4.055 puncte, însă sub ceea ce am văzut anterior pe Snapdragon 8 Gen 2, procesorul care se va lansa foarte curând.

vivo geekbench

Vivo X90 Pro+ testat tot cu GeekBench a obținut un scor de 1.485 puncte în Single-Core și 4.739 puncte în testul Multi-Core. Acesta va fi echipat cu procesorul de la Qualcomm, iar diferența de performanță, deși nu este majoră, este vizibilă în scoruri.

Important este că va exista o alternativă la chipset-urile de la Qualcomm pe piață, ceea ce ar putea aduce performanță de top și la prețuri mai accesibile.

sursa: Geekbench

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult