Snapdragon 8 Gen 3, listat deja în catalogul Geekbench. Performanțe neoficiale

08.02.2023
Snapdragon 8 Gen 3, listat deja în catalogul Geekbench. Performanțe neoficiale

Recent, Apple a dat unele semne că și-ar putea tempera eforturile legate de perfecționarea următorului chipset, A17 Bionic, plecarea unora dintre inginerii de bază ai companiei sugerând reduceri de costuri. În schimb, decizia Samsung pentru selectarea unei versiuni personalizate a chipsetului Snapdragon 8 Gen 2 vine doar să consolideze importanța succesorului pregătit de Qualcomm.

Potrivit zvonurilor, Snapdragon 8 Gen 3 există deja în versiune prototip, apărând chiar și teste de performanță „scăpate” pe internet de către inginerii sau partenerii Qualcomm. Reale sau nu, primele teste de performanță cu SD8 Gen 3 conturează un salt predictibil de performanță, de aproximativ 20% față de actuala generație SD8 Gen 2.

Obținând scoruri de 1930 și 6236 puncte în testele Geekbench 5, Snapdragon 8 Gen 3 ar urma să fie sezisabil mai rapid decât soluția Apple A16 (1874 și 5384 puncte) deja regăsită în echiparea telefoanelor iPhone 14. Cel mai probabil, performanțele SD8 Gen 3 nu sunt cele finale, rămânând de văzut dacă succesorul A17 Bionic poate fi optimizat suficient de mult pentru a reconfirma avantajul de performanță. O altă informație ar fi aceea că următorul chipset Qualcomm este și cu 20% mai eficient în privința consumului de energie decât actuala soluție Gen 2. Însă nu este clar dacă afirmația este valabilă în condiții de maximizare a performanțelor, sau doar raportat la performanțele cip-ului de generație anterioară.

Cel mai probabil, realizat folosind procesul de fabricație pe 3 nanometri, Snapdragon 8 Gen 3 ve debuta cel mai devreme la începutul anului viitor, echipând următoarea generație de telefoane-flagship.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult