Snapdragon 845 sparge recorduri de performanţă pe Android

Snapdragon 845 sparge recorduri de performanţă pe Android

Qualcomm a făcut o demonstraţie live a platformei Snapdragon 845, cea care va sta la baza majorităţii smartphone-urilor de top cu Android din 2018. Aceasta a fost prezentată folosind un smartphone generic, realizat special pentru astfel de teste de performanţă, în timp ce aplicaţiile de test folosite rulează pe versiuni modificate, care nu necesită conectivitate la internet. Primele rezultate sunt impresionante, oferind performanţă mult mai mare decât Snapdragon 835, iar în anumite teste depăşeşte chiar şi A11 Bionic de la Apple, cel mai puternic chipset mobil de pe piaţă.

Demonstraţia celor de la Qualcomm a pus la îndemâna presei de specialitate din Europa şi Statele Unite dispozitive de test, cu aplicaţii precum Geekbench, GFXBench, AnTuTu, 3DMark şi alte câteva teste precum Sunspider şi JetStream. Cum era de aşteptat, telefonul a spart cam toate recordurile înregistrate până acum pe platforma Android, însă în anumite aspecte, 845 rămâne în urma concurentului produs de Apple.

Sporul de performanţă faţă de Snapdragon 835 este de aproximativ 30%, cum era de aşteptat după dezvăluirea specificaţiilor în toamna anului trecut. Utilizatorii vor vedea diferenţele în aplicaţii 3D precum jocuri video, acestea putând rula la rezoluţii mai mari şi cu framerate-uri mai ridicate şi mai stabile, în timp ce editarea de material video va beneficia de un timp de randare mult mai mic. Având în vedere că telefoanele cu Android vor putea să înregistreze material video 4K la 60 sau chiar 120 cadre pe secundă datorită acestui chipset, scăderea timpului de editare este binevenit.

În timp ce testul Geekbench poziţionează Snapdragon 845 în spatele lui Apple A11 Bionic, cu performanţă single core la jumătate şi performanţă multi-core cu aproximativ 20% în urmă, testul AnTuTu cu scor de 265.000 sugerează că avem de a face cu un chipset care depăşeşte iPhone 8, 8 Plus şi X în performanţă. Scorurile din AnTuTu sunt însă de cele mai multe ori strâns legate de rezoluţia telefonului de test, deci e posibil ca odată ce dispozitivele echipate cu ecrane QHD să ajungă pe piaţă, aceste scoruri să scadă.

Am ataşat mai jos câteva grafice realizate de Android Police, în care telefonul de test este comparat cu cele mai puternice dispozitive cu Android de pe piaţă: Pixel 2 XL, Mate 10 Pro, OnePlus 5T, Galaxy S8+, Galaxy Note8 şi Essential Phone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video