Snapdragon 865+, anunțat oficial. Lenovo și ASUS sunt primii parteneri care îl vor folosi

09.07.2020
Snapdragon 865+, anunțat oficial. Lenovo și ASUS sunt primii parteneri care îl vor folosi

Qualcomm a anunțat în mod oficial noul chipset Snapdragon 865+, noua revizie hardware care promite performanță sporită pentru telefoanele mobile cu Android. Acesta va fi primul procesor de smartphone-uri care depășește bariera de 3.0 GHz, promițând performanțe înalte în special în jocuri video avansate. De altfel, Qualcomm vorbește despre gaming la „nivel desktop”, lăudând rularea de jocuri la 144 FPS în modul de afișare HDR. Primele modele echipate cu Snapdragon 865 Plus vor fi telefoanele de gaming de la ASUS și Lenovo.

Ce îmbunătățiri oferă noul chipset față de modelul din prezent

Noutățile chipset-ului Snapdragon 865+ de la Qualcomm sunt puține, dacă îl comparăm direct cu modelul 865 standard. Vorbim despre o creștere cu 10% a frecvenței de operare, la 3,1 GHz. Astfel, performanța single-core și multi-core ar trebui să crească, lucru care va stabiliza framerate-ul în anumite jocuri care ar putea avea probleme pe modelul mai vechi.

De altfel, puterea de procesare a cipului grafic a fost de asemenea îmbunătățită cu 10%. Compania nu vorbește însă de aportul de frecvență pe care cipul Adreno 650 îl primește. Fiind vorba despre o componentă cu nume identic, probabil că la nivel hardware nu sunt diferențe la acest capitol.

Snapdragon 865+ va putea fi echipat însă cu un cip FastConnect 6900 de la Qualcomm, care va permite adăugarea compatibilității cu tehnologia Wi-Fi 6E, care permite viteze de transfer mai rapide. De asemenea, este menționată compatibilitatea cu noul standard Bluetooth 5.2. Qualcomm spune că acest cip va oferi suport oficial pentru refresh rate de 144 Hz, dar și modelul original 865 poate să ofere asta deja, fiind deja disponibile telefoane compatibile.

În rest, la nivelul configurației, noul Snapdragon 865+ este în mare parte identic cu modelul lansat în primăvară.

Când vom vedea primul telefon cu Snapdragon 865+

Zvonurile din ultimele câteva săptămâni sugerau că ASUS ROG Phone 3 va fi primul telefon cu Snapdragon 865+, dar se pare că în aceeași zi vor fi lansate de fapt două dispozitive similare.

Lenovo a anunțat deja un eveniment online de prezentare pentru primul smartphone din gama Lenovo Legion. Acesta va avea loc pe 22 iulie, la ora 19:30 a Chinei. În aceeași zi, ASUS pregătește de asemenea o lansare oficială pentru ROG Phone 3. Nu este clar dacă acest eveniment va mai avea loc însă, întrucât ASUS nu a anunțat încă nimic oficial.

lenovo legion snapdragon 865+

Este foarte posibil ca cele două modele de smarpthone-uri de gaming să ofere configurații similare.

sursa: Android Central, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult