Snapdragon 888 ar putea fi lansat și într-o versiune Lite, fără 5G

09.03.2021
Snapdragon 888 ar putea fi lansat și într-o versiune Lite, fără 5G
Foto: Qualcomm

Qualcomm pregătește și o versiune Snapdragon 888 Lite, mai ieftină și cu performanțe neschimbate, fără 5G.

Nu este clar dacă ediția Snapdragon 888 ”Lite” va avea și alte dotări tăiate de pe lista specificațiilor, însă ar trebui să aducă telefoanele ultra-premium în domenii de prețuri mai atractive pentru consumatorii care fie nu sunt convinși de avantajele tehnologiei 5G, sau nu au unde să beneficieze de aceasta din cauza slabei dezvoltări a infrastructurii 5G.

În prezent, Qualcomm are în portofoliu două modele de chipseturi adecvate pentru telefoane flagship, SD888 și SD 870, o alternativă ceva mai ieftină bazată pe fostul vârf de gamă SD 865 Plus. Însă cel din urmă vine cu un compromis pe partea de performanță, pe care noul SD 888 Lite ar putea să-l rezolve.

Snapdragon 888 lite

Potrivit zvonurilor, noul chipset Qualcomm primește numele de model SM8325, semnificând încadrarea pe o treaptă inferioară modelului Snapdragon 888 cu 5G (SM8350). Nu este clar dacă porțiunea rezervată conectivității 5G este eliminată fizic de pastila noului SoC, sau doar nefuncțională/dezactivată. Cert este că integrarea modemului 5G poate crește semnificativ costul de fabricație, crearea unei versiuni Snapdragon 888 ”Lite” fiind perfect justificată atât timp cât la nivelul pieței există cerere pentru acesta.

Un aspect interesant este că, deși SM8325 vine fără modem 5G integrat, Qualcomm ar putea face posibilă adăugarea acestei facilități prin conectarea unui modem extern. Deși, mai puțin eficientă în privința consumului de energie și a spațiului ocupat pe placa electronică, soluția este folosită deja pe telefoanele cu Snapdragon 870.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult