Snapdragon 895 ar putea folosi o versiune timpurie a procesului de fabricație pe 4nm, furnizată de Samsung

06.07.2021
Snapdragon 895 ar putea folosi o versiune timpurie a procesului de fabricație pe 4nm, furnizată de Samsung

Potrivit surselor din industrie, Snapdragon 895 nu va beneficia imediat de ultimele tehnologii de fabricație pe 4nm dezvoltate de TSMC, ci o alternativă furnizată de Samsung.

Lansat la finalul anului 2016, Snapdragon 865 a fost livrat inițial folosind un proces de fabricație pe 7 nm de a doua generație (N7P) furnizat de TSMC, Qualcomm selectând rivalul Samsung pentru producerea seriei Snapdragon 888 (5nm). Versiunea intermediară, Snapdragon 888 Plus, este livrată tot de Samsung folosind o versiune revizuită a aceluiași proces de fabricație.

Însă pentru Snapdragon 895, situația se complică, Samsung părând să pivoteze înapoi la fostul partener TSMC. Totuși, versiunea de debut a noului chipset va fi livrată tot de Samsung, folosind propria interpretare a nodului de fabricație pe 4nm. Ulterior, TSMC ar fi desemnat pentru fabricarea versiunii Snapdragon 895 Plus, mai eficientă în privința consumului de energie și performanțele atinse.

Același proces de fabricație pe 4nm pare să includă și capabilitățile 5G, noile modem-uri Qualcomm S65 și X62 reducând în mod considerabil necesarul de energie.

Totuși, cei care așteaptă să cumpere un smartphone bazat pe SD895 încă nu au de ce să se bucure, prima versiune de chipset fiind așteptată abia în perioada decembrie-ianuarie, cu versiunea SD895 Plus sosind abia spre jumătatea anului viitor. În mod ideal, celelalte obstacole privind criza generală de semiconductoare vor fi până atunci în mare parte depășite, încât următoarea generație de telefoane flagship nu va fi nici prea scumpă, nici prea greu de găsit în ofertele magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult