Oppo a prezentat oficial Reno5 Pro Plus cu Snapdragon 865 și cameră de 50 megapixeli

24.12.2020
Oppo a prezentat oficial Reno5 Pro Plus cu Snapdragon 865 și cameră de 50 megapixeli

Ultimul smartphone high-end al anului de la Oppo este acum anunțat oficial. Modelul Reno5 Pro Plus este în acest moment probabil cel mai performant smartphone al companiei, fiind, din anumite puncte de vedere, mai bine echipat din punct de vedere hardware și decât flagship-ul Find X2 Pro. Deja știam destul de multe informații despre acest model pe baza zvonurilor din ultimele câteva zile, însă acum știm cu certitudine cum arată și ce oferă noul Oppo Reno5 Pro Plus.

Dispozitivele din gama Reno sunt tradițional echipate cu hardware de medie, dar sunt construite la aceleași standarde ridicate precum dispozitivele sale high-end. Totuși, sunt câteva elemente care nu apar pe variantele din gama Reno, acestea putând fi astfel vândute la prețuri mai mici.

Reno5 Pro Plus este un adevărat telefon high-end

Oppo Reno5 Pro Plus este echipat cu un ecran de 6,55” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 90 Hz. Totuși, vorbim despre un ecran compatibil cu conținut în format HDR10+, deci este totuși unul de top, chiar dacă nu are aceeași fluiditate la 120 Hz precum modelele Find X2. Totuși, în materie de performanță, Reno5 Pro Plus ar trebui să egaleze variantele mai scumpe. Vorbim despre același chipset Snapdragon 865, cu 8 sau 12 GB memorie RAM și cu 128 sau 256 GB stocare internă.

Acumulatorul de 4.500 mAh este nici prea mare, nici prea mic pentru un telefon puternic, în timp ce încărcarea la 65W ar trebui să asigure o alimentare completă în mai puțin de o oră.

Dar capitolul la care Oppo aduce cel mai mare upgrade pe acest model este camera foto. Reno5 Pro Plus beneficiază de un nou senzor Sony, numit IMX766, cu obiectiv cu stabilizare optică, de 50 megapixeli. Alături de acesta mai găsim pe spate alte trei camere: una ultra-wide cu senzor de 16 megapixeli, una de 13 megapixeli pentru zoom și o lentilă macro cu senzor de 2 megapixeli. Pe partea din față, camera frontală integrează un senzor de 32 megapixeli.

Oppo Reno5 Pro Plus vine la un preț de pornire de 3.999 yuan, adică 500 de euro în Europa, pentru o configurație cu 8 GB RAM și 128 GB Stocare. Varianta superioară, cu 12 GB RAM si 256 GB stocare costă 4.499 yuan în China, adică 565 euro. Încă nu a fost confirmată lansarea acestui model în alte regiuni, însă atunci când va fi eventual lansat, ne așteptăm la prețuri în ton cu seria Reno4 5G, care plasa modelele de top în jurul a 700-750 de euro.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult