Solana Saga, fost OSOM V1, primește lista completă de specificații hardware

22.10.2022
Solana Saga, fost OSOM V1, primește lista completă de specificații hardware

Solana Saga, telefonul cunoscut anterior drept OSOM OV1, are acum o listă oficială de specificații hardware. Telefonul a fost creat de către fosta echipă Essential Inc., responsabilă pentru modelul PH-1, iar o parte din „ADN-ul” acelui model se regăsește și aici. Totuși, pe lângă hardware-ul high-end pe care se pare că acest model îl va integra, funcțiile sale software vor fi cele care îl vor scoate în evidență, în special pentru cei care sunt utilizatori ai blockchain-ului Solana.

Solana Saga pare să fie un flagship „obișnuit” care va rula software conectat la blockchain

Solana Mobile a anunțat lista completă de specificații pentru primul său telefon, iar acestea par a fi demne de un flagship veritabil. Vorbim despre un ecran mare, de 6,67” pe panel OLED la 120 Hz (rezoluție Full HD+), 12 GB memorie RAM, 512 stocare internă și un chipset Snapdragon 8+ Gen1, cel mai performant model de la Qualcomm din prezent. Desigur, la momentul lansării lui Solana Saga, acesta va fi modelul din generația anterioară, întrucât este programat să fie livrat abia în 2023.

Nici la capitolul camere foto nu stă rău, cu un senzor principal de 50 megapixeli cu stabilizare și unul de 12 megapixeli pentru camera ultrawide. Camera frontală vine cu 16 megapixeli. Este curios însă faptul că acest telefon va fi foarte greu, la 247 de grame, având în vedere că are o baterie cu capacitate de doar 4.110 mAh. Măcar rezistența la apă la standardul IP68 este prezentă, la fel și Android 13 din fabrică.

Telefonul va fi construit folosind Gorilla Glass Victus, deci ar trebui să ofere și ceva rezistență la șocuri și zgârieturi, iar în pachet OSOM promitea că va integra un cablu de încărcare cu funcții de securitate, care poate „tăia” conexiunea de date prin apăsarea unui buton.

Rămâne de văzut doar dacă un astfel de telefon ar putea să atragă un public destul de mare în jurul său. Dacă la momentul în care acest parteneriat piața de criptomonede era pe un trend ascendent, iar NFT-urile încă erau populare, acum, un telefon pentru blockchain nu mai are atât de mult sens, având în vedere că activitatea în spațiul „crypto” a scăzut semnificativ.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult