Sony a anunţat Xperia ZR, un Xperia Z mai solid dar cu un ecran mai mic

Sony a anunţat Xperia ZR, un Xperia Z mai solid dar cu un ecran mai mic

După ce a lansat Xperia Z, un terminalul din clasa superioară care oferă protecţie împotriva prafului şi apei, Sony a ridicat ştacheta anunţând astăzi modelul ZR, care oferă o etanşeitate şi mai bună şi permite chiar utilizarea în imersiune.

Dacă Xperia Z a oferit o certificare IP57, asigurând o etanşeitate suficient de bună împotriva prafului pentru a nu afecta funcţionarea şi posibilitatea imersiunii în apă la o adâncime de cel mult un metru, Xperia ZR este certificat IP58, ceea ce înseamnă că acesta va putea scufundat la o adâncime de 1,5 metri şi utilizat acolo timp de 30 de minute. Această utilizare implică şi fotografierea sau filmarea, terminalul oferind un buton etanş dedicat.

Bazat pe aceeaşi platformă hardware ca Xperia Z, adică un procesor Qualcomm APQ8064 tactat la 1,5 GHz şi 2 GB RAM, Xperia ZR oferă un ecran cu o diagonală de 4,6” cu rezoluţie HD, iar carcasa este asemănătoare mai degrabă cu cea a modelului ZL, folosind plastic în locul sticlei. Ecranul folosit poartă numele OptiContrast, folosind o versiune proprie a tehnologiilor InCell, care fuzionează stratul tactil capacitiv cu panoul.

Terminalul oferă acelaşi senozr foto Exmor RS cu rezoluţie de 13 MP care a fost implementat şi pe Xperia Z, lista de dotări mai menţionând conectivitatea LTE si suportul NFC.

Sony Xperia ZR va ajunge pe piaţă undeva în cursul acestui trimestru, preţul fiind momentan necomunicat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News