Sony a lansat Xperia 5, un nou flagship care integrează funcţionalităţile-cheie ale Xperia 1

05.09.2019
Sony a lansat Xperia 5, un nou flagship care integrează funcţionalităţile-cheie ale Xperia 1

Sony Xperia 5 completează oferta Sony de telefoane high-end, punând la dispoziţie dintr-un format subţire şi compact multe dintre funcţionalităţile-cheie ale Xperia 1.

Xperia 5 suportă modul HDR (interval dinamic extins) şi combină raportul de aspect 21:9*2 cu un display OLED Full HD+ de 6,1 inci (2,520 x 1,080 pixeli). Design-ul zvelt al noului model, care are doar 68 mm lăţime, îl transformă într-un smartphone extrem de portabil şi uşor de folosit, păstrând însă experienţa CinemaWide 21:9, într-un body compact, cu 14 grame mai uşor decât Xperia 1.

Modulul foto triplu al lui Xperia 5 este echipat cu senzori de imagine de 12 MP şi stabilizare optică a imaginii. Noua cameră foto integrează funcţia Eye AF (Auto Focus) ce foloseşte algoritmii camerelor Sony α (Alpha) cu obiective interschimbabile pentru a permite identificarea şi menţinerea focalizării pe ochiul uman. În plus, utilizatorii pot trece cu uşurinţă de la obiectivul versatil de 26mm (F1.6) la teleobiectivul de 52mm (F.2.4) şi la obiectivul super-wide de 16mm (F2.4) – conversie de 35mm, pentru şi mai multe oportunităţi fotografice creative.

Datorită funcţionalităţii „X1 pentru mobil”, bazată pe tehnologia implementată deja pe televizoarele Sony BRAVIA, ecranul poate converti conţinutul SDR (interval dinamic standard), în echivalentul său HDR (interval dinamic extins), folosind tehnologiile de remasterizare HDR. Potrivit Sony, această dotare permite utilizatorilor să vizioneze chiar şi conţinutul online într-o variantă superioară din punctul de vedere al contrastului, culorii şi clarităţii.

Adresată pasionaţilor de jocuri pe Android, tehnologia „Game enhancer” oferă funcţii de înregistrare extinse şi le permite utilizatorilor să se bucure de experienţa imersivă în format 21:9*2, dar şi de o experienţă de gaming optimizată.

Xperia 5 vine echipat cu chipsetul Snapdragon 855, cel mai nou produs din gama Qualcomm. Nu în ultimul rând, funcţia „Smart connectivity” a noului Xperia 5 vine cu o tehnologie care analizează semnalele Wi-Fi şi anticipează probleme de conectivitate care ar putea apărea în viitorul apropiat. „Smart connectivity” va trece automat pe date mobile atunci când intuieşte apariţia unor întreruperi în timpul conexiunii WI-Fi, pentru a asigura conectare optimă neîntreruptă.

 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult