Sony anunţă Xperia M2 Aqua, un smartphone rezistent la apă şi praf

Sony anunţă Xperia M2 Aqua, un smartphone rezistent la apă şi praf

Sony a anunţat Xperia M2 Aqua, o revizie a modelului M2 disponibil deja pe piaţă, care a primit certificare IP68, care garantează rezistenţă la apă şi praf. Astfel, noul mobil va putea fi submersat în apă cu adâncime de peste un metru fără a se deteriora. Până în prezent, compania japoneză a optat pentru astfel de protecţie doar în cazul modelelor high-end (seriile Xperia Z şi Tablet). Totuşi, nu foarte multe s-au schimbat în interiorul telefonului.

Sony Xperia M2 Aqua

Xperia M2 Aqua include acelaşi chipset folosit în M2 classic: Snapdragon 400 cu procesor Cortex-A7 la 1,2 GHz, cip grafic Adreno 305 şi 1 GB memorie RAM. Acestea se alătură unei baterii de 2.300 mAh şi camerei de 8 megapixeli cu senzor Exmor RS. Camera poate filma în rezoluţie Full HD şi include şi funcţii avansate precum HDR şi stabilizare SteadyShot pentru video. Nici display-ul de 4,8” nu s-a schimbat, acesta oferind aceeaşi rezoluţie qHD (960 x 540 pixeli).

La capitolul conectivitate, telefonul M2 Aqua include transfer de date prin 4G, WiFi, NFC, Bluetooth şi ANT+. Cei care au nevoie de mai mult de 8 GB spaţiu de stocare, pot opta pentru carduri microSD de până la 32GB. Sistemul de operare este Android KitKat, însă şi varianta clasică a lui M2 va primi update de la Android 4.3 la 4.4 în curând.

Noul smartphone mid-range Sony Xperia M2 Aqua va debuta în toamnă în Europa, America de Sud şi Asia la un preţ încă nespecificat, însă care se va încadra în limitele terminalelor de medie. Având în vedere că M2 classic costă aproximativ 180 de euro fără contract, este foarte posibil ca preţul lui M2 Aqua să nu fie mult mai mare.

Certificarea IP68 este cea mai înaltă valoare de rezistenţă la apă şi praf acordată vreunui telefon mobil până în prezent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult