Sony anunță Xperia Stream, un cooler multifuncțional „de gaming” pentru Xperia 1 IV

12.09.2022
Sony anunță Xperia Stream, un cooler multifuncțional „de gaming” pentru Xperia 1 IV

Sony a anunțat un nou accesoriu de gaming pentru telefoanele Xperia. Acesta se numește Xperia Stream și este realizat pentru a oferi o experiență de gaming cât mai confortabilă folosind telefonul Xperia 1 IV, flagship-ul său lansat recent. Curios, o versiune pentru Xperia 5 IV, modelul compact anunțat în urmă cu doar câteva săptămâni nu a fost dezvăluită, Sony considerând probabil că doar telefonul său cel mai scump poate fi numit unul „de gaming”, alături de un astfel de accesoriu.

Xperia Stream este o husă care integrează cooler și multe port-uri de conectivitate pentru smartphone

Xperia Stream este un soi de husă multifuncțională. Aceasta acoperă în totalitate spatele dispozitivului și se conectează la port-ul USB-C. Astfel poate fi alimentat cooler-ul integrat, care va răci dispozitivul, dar este posibilă și alimentarea și utilizarea celor patru port-uri din partea de jos. Pentru că husa acoperă jack-ul de căști de pe telefon, un nou jack de 3,5mm este disponibil acum pe Xperia Stream, alături de un HDMI pentru redarea pe un display mai mare și un port Ethernet pentru conexiuni la internet mai stabile. În cele din urmă, un port USB-C de pe accesoriu va permite încărcarea telefonului.

Xperia 1 IV nu este tocmai un campion al răcirii, ceea ce duce de obicei la supraîncălzire în aplicații și jocuri cu cerințe înalte, în ciuda configurației high-end a dispozitivului. Xperia Stream va permite astfel susținerea performanței la un nivel înalt pentru mai mult timp, iar aplicația Game Enhancer permite configurarea telefonului și a carcasei de gaming.

Port-ul HDMI permite însă doar redare până la maximum 1080p la 120 Hz, deci semnalul nu va arăta foarte bine pe un monitor sau televizor de gaming 4K modern, în timp ce port-ul Ethernet ar putea asigura viteze mai mari de download și conexiuni stabile cu latențe mai mici în jocuri multiplayer. De asemenea, pentru streaming de jocuri prin servicii precum PlayStation Plus, Xbox Game Pass sau Stadia, o conexiune cu fir ar putea oferi o experiență mult mai bună.

Sony-Xperia-Stream-cooling.jpg

Din păcate, Sony nu a anunțat și un preț pentru Xperia Stream, dar având în vedere că este un accesoriu de gaming pentru un telefon care costă deja 1.600 de dolari, probabil că prețul său nu va fi tocmai scăzut. Compania va oferi Xperia 1 IV alături de Xperia Stream și într-un pachet promoțional.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult