Sony ar putea lansa primul său telefon Windows Phone în acest an

13.01.2014
Sony ar putea lansa primul său telefon Windows Phone în acest an

Acum şase ani, când Sony producea telefoane mobile în colaborare cu Ericsson iar Microsoft încă se mai chinuia cu vechea platformă Windows Mobile, parteneriatul dintre cele două companii s-a materializat în câteva terminale interesante precum Xperia X1 sau Aspen. După lansarea platformei Windows Phone, Sony Ericsson, ulterior Sony, a lipsit însă de pe lista partenerilor importanţi.

Conform unei declaraţii făcute de Pierre Perron, directorul diviziei de telefonie Sony pentru Europa, compania nu doreşte să rămână dependentă de o singură platformă software şi este angajată în acest moment în discuţii cu Microsoft.  Oficialul Sony a afirmat că propunerile înaintate de către Microsoft sunt atractive, japonezii analizând atât oportunitatea intrării pe piaţa Windows Phone cât şi posibilităţile de particularizare software a platformei.

Zvonurile despre posibila colaborare din Microsoft şi Sony nu sunt noi, de-a lungul ultimilor trei ani ieşind la iveală o serie de imagini, reale sau nu, ale unor prototipuri. Conform TechRadar, viitoarele telefoane ar urma să folosească numele de produs VAIO,  la fel ca sistemele portabile Windows.

În paralel a apărut o altă ştire care afirma că Sony ar urma să lanseze primul său telefon mobil bazat pe platforma Windows Phone undeva la jumătatea acestui an. Declaraţia făcută pentru CNET China de către Greg Sullivan, senior product manager al  diviziei Windows Phone din cadrul Microsoft, a fost între timp înlăturată de pe site din motive necunoscute, însă două declaraţii făcute aproape în paralel de către doi oficiali Sony şi Microsoft  ne fac să credem că japonezii pregătesc într-adevăr ceva şi că nu va trebui să aşteptăm prea mult până când vom vedea despre ce este vorba.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News