Sony ar putea lansa un nou model Xperia cu design compact

24.10.2022
Sony ar putea lansa un nou model Xperia cu design compact

Alternativă compactă pentru modelul Xperia 5 IV, noul telefon Sony ar putea veni cu un ecran și mai mic, dar o configurație hardware de nivel mid-range.

Susținut deja cu unele zvonuri apărute pe rețeaua de socializare Weibo, noul model Xperia ar urma să fie un telefon cu ecran de 5.5inch, Sony sperând să acopere o nișă de piață lăsată descoperită de producătorii care s-au axat exclusiv pe lansarea de telefoane mari.

Potrivit zvonurilor de până acum, cel mai compact telefon Xperia ar urma să folosească chipsetul Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1, ajutat cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă în echiparea de bază. În ciuda constrângerilor de spațiu, telefonul ar putea avea un acumulator de 4500 mAh, mai mut decât suficient pentru necesarul ecranului FHD+ de 5.5 inch.  Deși nu spectaculoasă, puterea de 18W acceptată prin USB-C la încărcare rapidă ar putea fi suficientă pentru majoritatea situațiilor.

Spre comparație, modelul Xperia Ace III vine cu ecran HD+ de 5.5 inch și chipsetul Snapdragon 480.

Posibil succesor pentru modelul Sony Xperia Ace III, lansat ca o exclusivitate pentru Japonia, noul produs ar urma să aibă parte de o lansare globală.  Rămâne doar de văzut dacă Sony va păstra calendarul de lansare folosit cu modelul dezvăluit în luna iunie 2022, fixând data de lansare pentru aceeași lună a anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult