Sony ar putea pregăti Xperia Pro-I II cu o cameră cu doi senzori de 1″

09.06.2023
Sony ar putea pregăti Xperia Pro-I II cu o cameră cu doi senzori de 1

Xperia Pro-I a fost unul dintre primele smartphone-uri din piață cu un senzor de 1”, dar acesta nu a fost disponibil nici la un preț rezonabil pentru majoritatea utilizatorilor de rând și nici destinat acestora. Pro-I a încercat să ofere o alternativă profesională pentru creatorii de conținut, iar Sony ar putea încerca să aducă și o a doua generație pe piață sub forma lui Xperia Pro-I II. Primele informații despre acest presupus telefon sugerează că ar putea integra nu unul, ci doi senzori de 1” pe partea din spate.

Noul Xperia Pro-I II ar putea reprezenta o premieră pe piața de smartphone-uri

Aceste informații și imagini randate 3D despre Xperia Pro-I II vin din Japonia, de pe site-ul Sumahodigest. Acesta a publicat o primă imagine 2D, care prezintă schița unui model Pro-I II de la Sony, care pare să integreze pe partea din spate două camere de dimensiuni similare. Având în vedere că primul Pro-I avea o cameră de 1”, faptul că vedem două cercuri identice pe acest model ar sugera că vor fi integrate două camere de acest gen pe noul telefon.

xperia pro i ii schematic

Desigur, nu este tocmai clar ce tip de obiectiv ar avea cel de-al doilea senzor. Camera principală este de obicei echipată cu un senzor echivalent în general cu 24 sau 28mm pe Full Frame. Camerele secundare pentru smartphone-uri pot varia însă, de la ultra wide la diverse grade de zoom, iar fiecare companie alege pentru o a doua cameră ce consideră că vor folosi mai des utilizatorii.

Având în vedere că Pro-I este un telefon pentru creatori de conținut, probabil chiar vloggeri, există posibilitatea ca o cameră secundară să fie de tip ultra wide, pentru a capta cât mai mult din fundal atunci când filmezi vloguri. De asemenea, un obiectiv zoom pentru „potrtete” ar putea fi de asemenea ales pentru o cameră secundară.

xperia pro-i ii render

Cert este că acesta ar putea fi primul telefon din piață cu două camere de 1”, dar prețul ar putea fi pe măsură. Xperia Pro-I s-a lansat la 1.800 de dolari americani în 2021, deci probabil că un preț similar am putea vedea și pentru Pro-I II.

sursa: Sumahodigest

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult