Sony Xperia Pro-I: telefon de vlogging cu senzor de 1″ și optică ZEISS. UPDATE

25.10.2021
Sony Xperia Pro-I: telefon de vlogging cu senzor de 1

UPDATE: Sony a anunțat oficial Xperia Pro-I. Telefonul folosește aceeași platformă hardware precum Xperia 1 III, cu chipset Snapdragon 888. Prețul anunțat este de 1.800 dolari americani.

Sony a promis un eveniment de lansare pentru un nou dispozitiv mobil din gama Xperia, iar astăzi aflăm ce este, dar nu pe căi oficiale, ci dintr-un leak major. Toate imaginile de presă despre noul Xperia Pro-I (probabil citit Pro-1?) au fost urcate pe un link de Google Drive, iar informațiile despre acesta sunt scrise în japoneză. Acestea sunt concentrate pe capabilitățile sale de filmare, în special, dar și pe diversele accesorii care vor fi lansate alături de noul telefon.

Xperia Pro-I va folosi o cameră cu senzor de 1 inch

Xperia Pro nu a fost un succes foarte mare pentru Sony. La peste 2.000 de euro, compania oferea un Xperia 1 II cu capabilități de transmisie live printr-un port HDMI. Astfel, era un telefon dedicat celor care care aveau nevoie de un dispozitiv 5G pentru transmisii live de pe camere profesionale. Din păcate, cam acolo se terminau și avantajele sale față de un telefon de două ori mai ieftin.

Xperia Pro-I însă, pare să învețe din greșelile trecutului, cel puțin parțial. Acum, Sony încearcă să se concentreze pe capabilitățile noi pe care telefonul le oferă, iar multe dintre ele sunt exclusive acestui model.

Galerie Xperia Pro-I

În primul rând, noul telefon Xperia Pro-I va integra o cameră principală cu un senzor de 1”, cel mai mare de pe un smartphone de până acum. Singurele alte două telefoane care folosesc un astfel de senzor sunt Sharp Aquos R6 și Leica Leitz Phone 1, care folosesc tot un senzor de la Sony. Ce face Xperia Pro-I diferit însă este că adaugă o diafragmă variabilă, similară cu ce am văzut pe Galaxy S9 în urmă cu doar câțiva ani. Vorbim despre f/2.0 în punctul cel mai deschis și f/4.0 în punctul cel mai închis. Astfel, vei avea control asupra nivelului de bokeh pe care camera îl captează, iar în lumină puternică vei putea realiza cadre cu un nivel de detalii ridicat. Desigur, camera principală va folosi optică de la ZEISS.

Sony va lansa acest telefon alături de accesorii de vlogging

La capitolul software, Sony se laudă în continuare cu tehnologia de focalizare pe ochii subiecților, cât și cu tracking în timp real în clipuri video și fotografii.

Galerie funcții Xperia Pro-I

Dar cel mai interesant lucru la acest model este faptul că Sony a creat o gamă de accesorii. Xperaia Pro-I, cu un senzor de 1 inch ar putea oferi o performanță de filmare și fotografiere comparabilă cu cea a camerelor ZV-1 și RX100 VII, oferind un senzor similar. Astfel, compania va lansa alături de acest model accesorii de vlogging, putând realiza totul direct pe telefon. Există un ecran secundar, care poate fi folosit pentru a vedea ca într-o oglindă ceea ce filmează camera, există compatibilitate cu mânerul de vlogging lansat alături de camera ZV-1 anul trecut, cu butoane de control și funcție trepied, cât și un suport care poate fi montat pe diverse accesorii, inclusiv pe un trepied standard.

În imagini mai apare și o cască VR care poate folosi telefonul pe post de display. În cazul de față, dacă ecranul rămâne OLED-ul 4K din trecut, experiența VR ar putea fi chiar bună, în comparație cu ceea ce ofereau alți producători în trecut.

Galerie accesorii Xperia Pro-I

Ce nu am văzut în imagini este un port HDMI pentru conectarea unei camere. Se pare că Sony va abandona, cel puțin pe acest model Xperia Pro-I, aceste ambiții.

Evenimentul de anunț pentru Xperia Pro-I va avea loc mâine dimineață, pe 26 octombrie, la ora 6:00 a României.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult