Sony Ericsson C901 GreenHeart: tehnologie cu suflet

Sony Ericsson C901 GreenHeart: tehnologie cu suflet

Sony Ericsson C901 este primul terminal al companiei japonez-suedeze care a intrat în programul “GreenHeart”, prin care sunt promovate pe piaţă telefoanele prietenoase cu mediul înconjurător.

C901, dispozitiv lansat la începutul anului, s-a lepădat de hainele şi machiajul toxic, iar în schimb a primit o carcasă realizată din plastic reciclat 50% şi o vopsea care limitează expunerea la Componentele Organice Volatile, devenind astfel un prieten al mamei natură. Display-ul a fost şi el înlocuit de unul optimizat să consume mai puţină energie. Nu în ultimul rând, manualul de hârtie inclus până acum în pachet a fost trecut în format electronic. Telefonul C901 ecologic va fi recunoscut uşor după brand-ul “GreenHeart” pe care îl va purta de acum înainte.

Specificaţiile hardware au rămas în proporţie de 90% neschimbate faţă de versiunea non-eco: ecran QVGA de 2.2 inch, cameră de 5 MP cu autofocus, accelerometru, slot M2, HSDPA, Stereo Bluetooth şi radio FM. C901 GreenHeart oferă în plus aplicaţiile WalkMate şi EcoMate care ajută utilizatorii să-şi calculeze propria amprentă ecologică şi emisiile de dioxid de carbon. Telefonul va deveni disponibil în semestrul doi al acestui an.

Sony Ericsson C901

Urmărește Go4IT.ro pe Google News