Sony Ericsson W350 – telefonul deghizat în player MP3

23.06.2008
Sony Ericsson W350 – telefonul deghizat în player MP3
W350 – player MP3

Performanţe

Dacă trecem peste gusturile personale legate de clapetă şi construcţia per ansamblu a terminalului, Sony Ericsson W350 este un telefon uşor de utilizat şi care a lăsat o impresie bună. La aceasta au contribuit ecranul care rămâne lizibil chiar şi în soare puternic, funcţiile de player MP3 şi nu în ultimul rând autonomia.

Sony Ericsson W350 readuce clapeta pentru taste

W350 – telefonul deghizat în player MP3

Cu clapeta închisă, W350 ar putea fi considerat răspunsul lui Sony la a doua generaţie de iPod Nano. O singură apăsare pe unul din butoanele frontale activeză interfaţa playerului MP3. Redarea melodiilor se poate face în funcţie de artist, album sau playlist, utilizatorul putând crea liste personalizate. Meniul avansat al player-ului poate fi accesat doar cu clapeta deschisă, aici putând fi selectat modul redare a melodiilor şi una din cele patru presetări pentru egalizator. Printre acestea din urmă se numără şi MegaBass. Fişierele audio suportate sunt MP3 şi AAC.

Sony Ericsson W350 – handsfree-ul stereo şi căştile din pachet

Calitatea căştilor oferite în pachet este peste medie, însă recomandăm cu căldură utilizarea unor căşti mai performante deoarece Sony Ericsson W350 are capacităţi de redare foarte bune. Pentru testare am folosit o pereche de căşti intraaurale de la Sennheiser pentru a putea detecta zgomotul de fond şi eventualele interferenţe. Nu am avut nimic de reproşat modulului audio din telefon, audiţia fiind excelentă. Poate deviem puţin de la subiect însă am vrea să adăugăm şi faptul că difuzorul încorporat nu sună rău deloc. Suntem total împotriva concertelor publice cu ajutorul telefoanelor mobile, însă dacă vreţi să împărtăşiţi cu cineva ultimul hit achiziţionat, puteţi folosi cu încredere acest mod de redare.

Sony Ericsson W350 ar putea fi confundat cu un player MP3

Cardul de 512 MB oferit în pachet ar trebui să fie suficient pentru cei care ascultă muzică ocazional, însă nu suntem siguri că pentru ei a fost creat acest telefon. Cei care doresc să se bucure din plin de performanţa playerului MP3, ar trebui să-şi achiziţioneze un card de capacitate mai mare. O mică bilă neagră primeşte aici W350 datorită vitezei foarte lente de transfer în cazul conectării la calculator.

Concluzie

Concluzie

Sony Ericsson W350 este un telefon fără pretenţii prea mari, dar care se descurcă foarte bine la capitolul muzică. Cei interesaţi de o combinaţie între un telefon mobil şi un player MP3 pot lua în considerare acest terminal. Utilizarea sa a fost plăcută şi ţinând cont de limitările sale, el nu a dezamăgit per ansamblu. Am fi dorit ceva mai mare atenţie la capitolul construcţie şi finisaje, însă W350 nu este chiar un exponat într-o vitrină. Este posibil ca mulţi potenţiali utilizatori să fie atraşi de cât de subţire este acest model. Clapeta, chiar dacă nu este strălucită, aduce un suflu nou în gama producătorului şi ar putea să trezească nostalgii legate de seria T de la Ericsson. Un concurent al lui Sony Ericsson W350, atât din punct de vedere al preţului, cât şi al facilităţilor în domeniul audio, este Nokia 5310. Acesta însă dispune de cameră foto de 2 MP şi mufă audio integrată.

Sony Ericsson W350 – un terminal entry level atractiv

Plusuri şi minusuri:

[+] Accesarea rapidă a funcţiilor de player MP3

[+] Calitate bună a sunetului redat

[+] Autonomie bună

[] Câteva lacune la capitolul construcţie

[] Clapeta şi capacul bateriei fragile

Performanţe

Autonomia

Încărcarea bateriei se realizează în aproximativ 2 ore. Autonomia telefonului a fost de 4 zile, timp în care el a fost folosit o oră şi jumătate pentru convorbiri şi două ore pentru ascultat muzică. Trebuie menţionat că indicatorul de stare al bateriei este foarte precis. Telefonul se încarcă şi în timpul conectării la calculator.

Sony Ericsson W350 – portul lateral multifuncţional

Alte facilităţi

Camera foto nu se remarcă în niciun fel. Calitatea pozelor poate fi considerată acceptabilă, atunci când acestea sunt făcute în aer liber şi în condiţii de iluminare bună. Altfel, nivelul de zgomot de imagine este mult prea mare şi, în lipsa unui blitz, pozele din încăperi sunt aproape inutilizabile. Din nefericire, nu veţi putea înregistra fişiere video, aceasta facilitate nefiind suportată. Volumul soneriilor este ajustabil pe o plajă destul de mare. Vibraţiile sunt însă destul de slabe. Nu e chiar indicat să vă bazaţi exclusiv pe acest mod de atenţionare în cazul unui apel sau al unui mesaj.

Sony Ericsson W350 – clapeta relativ fragilă

Meniul lui W350 este bazat pe platforma A100, iar player-ul audio este Walkman 2.0. Tunerul FM are o recepţie bună şi marea majoritate a posturilor radio din Bucureşti au fost recepţionate excelent într-o clădire din centrul oraşului. În plus, tunerul dispune de funcţie TrackID pentru identificare pieselor. Doarece telefonul de faţă este orientat spre muzică nu putea să lipsească profilul A2DP din suportul Bluetooth, profil pentru cei care vor să folosească un headset wireless stereo. Dacă doriţi să vă conectaţi la Internet, terminalul dispune de suport pentru protocolul WAP 2.0 cu xHTML şi cititor RSS.

Sony Ericsson W350 – butoanele laterale pentru volum

Construcţie şi dotări

Conform noilor reguli de clasificare, prezentate mai mult sau mai puţin oficial la începutul anului, nici nu trebuie să te uiţi la Sony Ericsson W350 ca să ştii că ai de-a face cu un dispozitiv orientat spre muzică, din clasa entry level şi în format candybar. Şi totuşi, există o precizare foarte importantă de făcut. Cu W350, Sony Ericsson a readus în actualitate clapeta pentru taste.

Sony Ericsson W350 – un entry level din gama Walkman

Cine îşi mai aduce aminte de micuţul, la vremea lui, Ericsson T10? Sau de formele rotunde ale lui Ericsson T20? Ori de butonul care deschidea clapeta subţirelului Ericsson T28? În cazul lui W350, deschiderea clapetei se face manual şi ea nu are doar rol de protejare a tastelor sau de preluare a apelului, ci îl transformă într-un player MP3 veritabil.

Construcţie şi dotări

Sony Ericsson W350 este un telefon relativ subţire, cu o grosime de numai 10,3 mm. Lungimea şi laţimea sunt de 104 mm, respectiv 43 mm, iar greutatea terminalului este de 80 g. Ecranul cu diagonala de 1.9” are o rezoluţie comună de 176×220 de pixeli. Matricea folosită de producător poate afişa 256.000 de culori. Deasupra ecranului se găseşte difuzorul pentru convorbiri, sub el, în partea stângă, se poate observa senzorul de luminozitate.

Sony Ericsson W350 – grosime de doar 10.3 mm

Pe clapetă sunt desenate cinci butoane, cele trei dispuse orizontal controlând redarea melodiilor. Trebuie să recunoaştem că am fost puţin păcăliţi de Sony Ericsson şi chiar am crezut iniţial că au reuşit să încorporeze în clapetă acele butoane. Soluţia lor este însă mult mai simplă şi, de ce nu, chiar ingenioasă. Spatele clapetei este construit dintr-un material foarte moale. Astfel, atunci când utilizatorul apasă pe aşa-zisele butoane de pe clapetă, sunt apăsate de fapt cinci butoane de pe tastatură.

Calitatea plasticului folosit nu este rea deloc, însă la capitolul finisaje telefonul are câteva lacune. Îmbinările de pe laturi nu sunt chiar perfecte, iar clapeta a avut chiar de la început un joc mic. De asemenea, ne-a fost frică de fiecare dată când am desfăcut capacul bateriei deoarece este o simplă foiţă de plastic subţire, cu un aspect foarte fragil. Nu dispune de nicium mecanism automat de desfacere, utilizatorul fiind obligat să folosească unghia.

Sony Ericsson W350 – camera foto şi difuzorul

În spatele capacului menţionat se află bateria BST-37 cu capacitate de 900 mAh, slotul pentru cartelă şi slotul pentru cardul Memory Stick Micro M2. Doar cardul poate fi extras fără a fi scoasă bateria. Camera foto de 1.3 MP a fost amplasată foarte aproape de latura superioară, la polul opus aflându-se difuzorul. Butoanele laterale sunt patru la număr. Cele pentru volum le găsiţi pe latura dreaptă a telefonului. Pe latură stăngă se află butonul de meniu pentru playerul MP3, iar pe latura superioară se găseşte un comutator pentru blocarea tastelor.

Sony Ericsson W350 – culori disponibile

Mufa multifuncţională specifică telefoanelor Sony Ericsson este localizată pe latura stângă, în dreptul tastaturii. Ea poate fi folosită pentru conectarea unui încărcător, a unui cablu de date şi a unui handsfree stereo, toate fiind oferite în pachet. Căştile au cablul scurt şi mufă jack de 3,5 mm.