Sony este interesată de Windows Phone 8, dar nu promite nimic

10.09.2012
Sony este interesată de Windows Phone 8, dar nu promite nimic

Relaţia în domeniul mobilităţii dintre Sony şi Microsoft a cunoscut o pauză îndelungată, prima nemaifolosind platformele software ale celei din urmă din 2009, când a lansat terminalul Sony Ericsson Xperia X2, care rula Windows Mobile 6.5.

Odată cu lansarea Windows Phone 7, au apărut zvonuri şi despre un posibil terminal Sony (pe atunci Sony Ericsson) şi chiar au apărut imagini cu prototipul Julie, însă acesta nu s-a concretizat într-un produs finit. Conform managerului Sony pentru Marea Britanie şi Irlanda, Pierre Perron, această absenţă a terminalelor mobile Windows din portofoliul companiei ar putea lua sfârşit.

Oficialul Sony a afirmat că oportunităţile oferite de Windows Phone 8 sunt investigate, compania fiind deschisă pentru o posibilă nouă oportunitate de diversificare a portofoliului său de produse. Chiar dacă Android este platforma principală a companiei, Pierre Perron afirmă că Sony nu doreşte să se axeze pe în mod obligatoriu către un singur sistem de operare şi că parteneriatul cu Microsoft, fructuos pentru linia de protabile VAIO, ar putea fi extins şi în domeniul mobilităţii.

Această declaraţie este însă una neutră care nu se angajează în promisiuni, trebuind să fie luată doar ca posibilitate, nu ca certitudine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News