Sony oferă cea mai importantă funcție de pe telefonul său de 2.500 de dolari și pe Xperia 1 II

10.02.2021
Sony oferă cea mai importantă funcție de pe telefonul său de 2.500 de dolari și pe Xperia 1 II

Sony a anunțat de curând primul său smartphone din gama profesională: Xperia Pro, iar cea mai importantă diferență a acestui model față de Xperia 1 II era prezența unui port HDMI și o aplicație care să preia semnalul video pentru a-l afișa pe ecran. Se pare însă că Dacă nu vrei neapărat să ai un port HDMI dedicat pe Xperia Pro, poți folosi în scopuri similare și „vechiul” Xperia 1 II după update-ul la Android 11 cu un simplu adaptor USB-C.

Xperia Pro era deja un Xperia 1 II puțin modificat

Se pare că până la urmă nu este necesar să cheltui 2.500 de dolari pe un smartphone pentru funcții profesionale. Update-ul la Android 11 pentru Xperia 1 II adaugă aplicația External Monitor, care permite afișarea unei surse HDMI pe ecranul telefonului. Astfel, folosind un simplu adaptor USB-C – HDMI, telefonul devine un ecran extern, conectat la internet, care poate porni transmisii live prin 5G folosind camera profesională drept sursă.

Desigur, experiența de utilizare nu va fi cu mult diferită, însă nici identică. De exemplu, nu vei putea face și transfer de date din cameră simultan pentru upload pe un FTP, pentru că port-ul USB-C este ocupat cu cablul HDMI. Totodată, nu poți încărca de la telefon camera simultan, sau nu poți conecta telefonul la o baterie externă în cazul în care rămâne fără baterie.

Iar 5G-ul de pe Xperia 1 II nu este la același nivel cu cel de pe Xperia Pro. În timp ce modelul „consumer” are doar 5G Sub-6 GHz, versiunea „lentă”, Xperia Pro are 5G mmWave, care prinde cele mai înalte viteze de transfer.

Desigur, acestea sunt compromisuri așteptate de la telefoane non-pro. Totuși, diferența de preț este imensă, așa că dacă doar funcția de afișare prin HDMI era importantă pentru voi, puteți scuti jumătate din prețul unui Xperia Pro, pentru o experiență în mare parte similară.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult