Sony și Qualcomm promit că vor dezvolta smartphone-uri Xperia și în anii următori

24.06.2023
Sony și Qualcomm promit că vor dezvolta smartphone-uri Xperia și în anii următori

În ciuda faptului că nu vinde foarte multe unități, Sony continuă să dezvolte an de an noi modele din gama de smartphone-uri Xperia. Acestea par a fi în ultima perioadă dedicată unui segment destul de bine definit de piață: creatorii de conținut care doresc funcții manuale avansate de captură, dar și integrare cu camerele foto Sony Alpha. Chiar dacă pare că această nișă este din ce în ce mai mică, Sony nu renunță la telefoane mobile și promite să continue dezvoltarea lor în următorii câțiva ani.

Sony va continua dezvoltarea de telefoane Xperia folosind chipset-uri de la Qualcomm

Această promisiune nu este însă una directă către fani, însă este exprimată prin reînnoirea contractului cu Qualcomm, prin care Sony se angajează să cumpere și următoarele generații de chipset-uri de mobil de la producătorul american. Astfel, brand-ul Sony Xperia va continua să existe, în ciuda faptului că, cel mai probabil, nu este profitabil. De altfel, fostul CEO al companiei japoneze, Kaz Hirai, a confirmat în urmă cu aproape 5 ani că Sony are o prezență pe piața de smartphone-uri pentru a monitoriza mai bine domeniul.

Chiar dacă în atenția publicului apar mai degrabă modelele Xperia scumpe precum cele din gama Xperia 1 sau câte un model mai special precum Xperia Pro-I, cele mai multe unități probabil tot din gama Xperia 10 se vând. Astfel, nu este tocmai o surpriză faptul că în urma extinderi parteneriatului dintre Sony și Qualcomm, producătorul japonez și cel american promit să lucreze împreună pentru dezvoltarea de noi dispozitive din gamele „premium, high și mid-tier”.

Telefoanele Sony sunt și o șansă bună pentru a testa noi tehnologii din zona de fotografie, înainte ca acestea să ajungă în telefoanele altor companii. Astfel, chiar dacă nu fac profit pe telefoane, cei de la Sony pot oferi produse mai bine testate către partenerii săi, precum Apple, care folosește senzori foto produși de Sony.

“Așteptăm cu nerăbdare să continuăm munca noastră cu Qualcomm Technologies pentru a oferi experiențe premium și convingătoare pe viitoarele smartphone-uri alimentate de procesoare Snapdragon. Suntem întotdeauna atenți la clienții noștri pentru a dezvolta tehnologie de ultimă oră care îndeplinește și depășește așteptările lor și avem încredere că Qualcomm Technologies ne va ajuta să continuăm să conducem industria înainte.”, a declarat Tsutomu Hamaguchi, șeful diviziei de comunicații mobile al Sony Corporation.

sursa: Qualcomm

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult