Sony Smart Wireless Headset pro – un headset bun la toate

02.07.2012
Sony Smart Wireless Headset pro - un headset bun la toate

Sony ne propune un companion foarte capabil pentru telefoanele sale. Smart Wireless Headset pro este mai mult decât un headset, aşa cum ne sugerează şi denumirea sa. El vine cu un modul Bluetooth 3.0, capabil de auto-pairing. Acesta este folosit în special pentru redarea muzicii de pe smartphone, dar şi pentru primirea unor informaţii precum numele şi numărul de telefon al apelantului şi afişarea SMS-ului sau email-ului primit. În pachetul lui Smart Wireless Headset pro este inclusă o pereche de căşti, care intră în canalul urechii. Sony se laudă că sunt de calitate, cu o plajă de frecvenţe redată de 10-20.000 Hz.

Sony Smart Wireless Headset pro - mai mult decât un headset

Informaţiile menţionate mai sus sunt afişate pe un ecran OLED monocrom cu două linii de text. Acesta este destul de mic, însă are avantajul unui consum foarte redus de energie. Unul din punctele forte ale headset-ului este posibilitatea de-a citi SMS-urile şi email-urile primite, cu ajutorul unui sintetizator de voce. Probabil că el nu funcţionează foarte bine cu limba română, însă contează destul de mult faptul că nu mai scoţi telefonul din buzunar.

Headset-ul este dotat cu multe butoane

Dacă nu vrei să iroseşti bateria smartphone-ului, Sony Smart Wireless Headset pro funcţionează pe post de player MP3 de sine stătător. În pachet este inclus un card microSD de 2 GB, dar utilizatorul îl poate uşor înlocui cu unul microSDHC mai încăpător. Alternativ, în Headset este inclus şi un tuner FM.

Afişaj OLED cu două linii de text

Headset-ul cântăreşte 18 g şi ajunge la aproape 28 g împreună cu căştile. Bateria este cotată cu 11 ore de convorbiri, 650 ore de standby şi 12 ore de redare MP3 de pe card. Apreciem faptul că headset-ul este dotat cu butoane pentru controlul melodiilor, pentru controlul volumului şi pentru navigarea prin meniuri. Sony ne sugerează folosirea headset-ului cu actuala gamă de smartphone-uri din seria NXT, precum şi cu modele mai vechi, cum ar fi Xperia mini pro, Xperia arc, Xperia X10 şi Xperia X8.

Smart Wireless Headset pro este un accesoriu premium

Sony Smart Wireless Headset pro este un accesoriu premium. Peste ocean, el costă acum 150 $. Când va ajunge pe meleaguri europene, ar putea să coste 150 € sau chiar mai mult.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News