Sony Xperia i1: smartphone cu CPU la 2.3GHz şi cameră foto de 20MP

Sony Xperia i1: smartphone cu CPU la 2.3GHz şi cameră foto de 20MP

După gigantul Xperia Z Ultra, Sony pregăteşte un produs cu dimensiuni ceva mai rezonabile, dar cu specificaţii ce vor stârni cu siguranţă interesul pasionaţilor de modele smartphone high-end. Cu nume de cod Honami, noul Sony Xperia i1 este mai mare şi aparent mai bine dotat decât frăţiorul Xperia Z.

Sony Xperia i1: cameră foto de 20MP şi CPU la 2.3GHz

Potrivit informaţiilor încă neconfirmate oficial, Xperia i1 dispune de ecran 1080p cu diagonală 5.4 inch şi are ca principal element de atracţie o cameră foto cu rezoluţie 20MP, însoţită blitz LED. Configuraţia este realizată în jurul unui chipset din seria Snapdragon 800, cu CPU quad-core la 2.3GHz. Sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean are la dispoziţie 2 GB memorie RAM şi este găzduit în memoria internă cu o capacitate de 32GB. Sub căpăcelul detaşabil vizibil pe una din laturile carcasei se ascunde un slot pentru card microSD şi cartelă microSIM.

Sony Xperia i1

Lista dotărilor mai cuprinde conectivitate 4G LTE, Bluetooth 4.0, WiFi şi NFC, respectiv transmiţător infraroşu pentru utilizarea telefonului ca şi telecomandă.

În carcasa rezistentă la apă şi praf, Sony Xperia i1 ascunde un acumulator de 2700 mAh ce ar trebui să nu pună prea mari probleme la capitolul autonomie, chiar dacă chipset-ul instalat atinge o frecvenţă de funcţionare record.

Sony Xperia i1 - vedere din spate

Fiind vorba de informaţii neoficiale, specificaţiile menţionate ar putea să nu reflecte întrutotul calităţile produsului final, mai ales în ceea ce priveşte rezoluţia camerei foto. Totuşi, ar fi interesant să vedem o alternativă Sony pentru telefoanele Galaxy S4 Zoom, sau Nokia EOS – succesorul modelului 808 PureView. Potrivit speculaţiilor, Sony ar putea prezenta noul Xperia i1 “Honami” în cadrul unui eveniment de presă programat pentru data de 4 iulie la Paris, sau mai târziu, cu ocazia expoziţie IFA Berlin din luna septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult