Sony Xperia ion HSPA – Xperia pe steroizi, pentru Europa

13.06.2012
Sony Xperia ion HSPA - Xperia pe steroizi, pentru Europa

Sony Xperia ion HSPA este versiunea pentru reţele 3G a originalului Xperia ion – un smartphone cu ecran HD de 4.6 inch, adresat publicului din Statele Unite.

Sony Xperia ion HSPA

În afară de conectivitate 3G, Xperia ion HSPA păstrează specificaţii identice modelului de peste ocean.

Avem la dispoziţie o cameră foto de 12 MP cu autofocus şi blitz LED, ce include tehnologie Exmor R (iluminare din spate) pentru poze de mai bună calitate în condiţii de luminozitate redusă. În afară de poze, Xperia ion HSPA poate filma la rezoluţie 1080p şi permite apeluri video High Definition (posibile folosind camera frontală de 1.3 MP).

În carcasa cu dimensiuni 133 x 68 x 10.8 mm şi greutate de 144 grame se ascunde un chipset cu procesor dual-core la 1.5 GHz, respectiv GPU Adreno 220. Avem 16 GB spaţiu de stocare intern şi slot microSD, respectiv 1 GB memorie RAM.

Sony Xperia ion HSPA

Ecranul TFT cu rezoluţie 720 x 1280 pixeli dispune de interfaţă multitouch şi este protejat cu un scut din sticlă minerală rezistentă la zgârieturi.

Pe partea de conectivitate merită enumerate suportul 3G HSDPA (max 21.1 Mbps), modulul Bluetooth 2.1 şi cel WiFi N (compatibil Wi-Fi Direct, DLNA şi Wi-Fi hotspot). Lista dotărilor mai include un receptor A-GPS cu suport GLONASS, respectiv modul radio FM cu decodor RDS.

Acumulatorul cu o capacitate de 1900 mAh este dimensionat pentru aproximativ 4 ore timp de convorbire în mod 3G (10 ore cu reţele 2G) şi 350 ore în stand-by (400 ore cu reţele 2G).

Sony Xperia ion HSPA

Din păcate sistemul de operare livrat este mai vechiul Android 2.3 Gingerbread. Sony promite totuşi că va oferi actualizarea la versiunea Ice Cream Sandwich, în cele din urmă.

Sony Xperia ion HSPA ar putea debuta mai întâi în Marea Britanie, cu un preţ de vânzare încă neprecizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult