Sony Xperia S intră în Android Open Source Project

20.08.2012
Sony Xperia S intră în Android Open Source Project

Unul dintre cele mai deranjante aspecte ale platformei Android este întârzierea cu care producătorii îşi actualizează terminalele mobile. Dacă iniţiativa anunţată de către Jean-Baptiste Queru, liderul proiectului Android Open Source Project (AOSP) din cadrul Google, va avea însă succes, măcar unii dintre utilizatori se vor putea bucura de actualizări mai rapide.

Jean-Baptiste Queru a anunţat sâmbătă că a deschis în cadrul AOSP o secţiune nouă pentru terminalul Sony Xperia S, primul produs care nu poartă numele Nexus şi în a cărei dezvoltare Google nu s-a implicat, care are această cinste. Această decizie a fost argumentată de suportul bun pentru AOSP pe care l-a oferit Sony şi de bootloader-ul deblocat care permite experimentarea liberă cu cod străin.

Chiar dacă Google a introdus Xperia S în cadrul AOSP, aceasta pas trebuie considerat doar ca un experiment a cărui fructificare nu este certă. Pentru ca utilizatorii acestui model să beneficieze de actualizări rapide direct din AOSP, terminalul Sony are nevoie atât de implicarea dezvoltatorilor dar, foarte important, şi de implicarea producătorului. Toate terminalele mobile folosesc configuraţii hardware particulare şi, deseori, drivere, module şi aplicaţii software proprietare, fără acestea proiectul neputând fi finalizat.

Jean-Baptiste Queru a şi avertizat, de altfel, că posibilul produs software dezvoltat în AOSP nu va fi în mod obligatoriu şi cel mai complex sau cel mai stabil, scopul fiind mai degrabă avansul rapid pe baza celui mai nou cod-sursă. În cazul în care producătorul Sony va îmbrăţişa această iniţiativă, exemplu ar putea fi urmat şi în cazul altor terminale, întru mulţumirea proprietarilor de terminale Android.

Sony Xperia S, primul produs care nu poartă numele Nexus dar întră în AOSP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News