Sony Xperia tipo dual – Android ICS şi dual-SIM de buget

13.06.2012
Sony Xperia tipo dual - Android ICS şi dual-SIM de buget

Sony Xperia tipo dual este un smartphone cu sistem Android 4.0 pentru cei cu bugete modeste, ce poate acomoda două cartele SIM.

Modelul este echipat cu un ecran TFT de 3.2 inch, cu rezoluţie 480 x 320 pixeli şi interfaţă touch capacitivă.

În carcasa cu o greutate de 99 grame şi 13 mm grosime, Xperia tipo dual ascunde un procesor single-core la 800 MHz bazat pe un nucleu Snapdragon, respectiv 512 MB memorie RAM. Pe spate găsim o cameră foto de 3.2 MP şi difuzorul extern, deasupra avem o ieşire audio pentru căşti de tip jack, iar în lateral găsim conectorul micro USB.

Spaţiul de stocare intern este limitat la 2.5 GB, dar poate fi extins prin adăugarea unui card de memorie microSD. Lista dotărilor mai cuprinde conectivitate WiFi şi Bluetooth, receptor GPS şi un modul radio FM stereo.

Acumulatorul instalat oferă o capacitate de 1500 mAh şi promite cel puţin 24 ore de utilizare cu o singură încărcare.

Comutarea între cele două card-uri SIM este posibilă prin apăsarea unui buton fizic instalat pe carcasă, sau configurând telefonul pentru a schimba automat card-ul SIM activ la anumite ore din zi. Din explicaţia dată de Sony, putem deduce că deşi acceptă instalarea a două card-uri SIM, modelul Xperia tipo dual nu poate funcţiona simultan în două reţele GSM.

Sony Xperia tipo dual şi Xperia tipo

Cei care nu au nevoie de al doilea slot SIM pot alege varianta Sony Xperia tipo, cu un preţ ceva mai redus.

Din păcate Sony nu a comunicat data de lansare exactă şi preţurile de achiziţie. Ştim doar că Sony Xperia tipo vine în variante de culoare roşie, albastru şi alb, respectiv alb şi negru pentru Xperia tipo dual.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult