Sony Xperia XZ2 şi XZ2 Compact au primit actualizarea la Android 9.0 Pie

12.10.2018
Sony Xperia XZ2 şi XZ2 Compact au primit actualizarea la Android 9.0 Pie

Sony a fost unul dintre primii producători de smartphone-uri care a confirmat actualizarea la Android 9.0 Pie pentru câteva dintre modelele pe care le are deja pe piaţă, însă de atunci nu a mai oferit alte detalii. Avem acum confirmarea că două dintre dispozitivele de top din gama Xperia, XZ2 şi XZ2 Compact, au început să primească pachetul software OTA.

Utilizatorii de smartphone-uri Sony Xperia au motive de bucurie, întrucât compania japoneză pare să fie una dintre cele mai rapide atunci când vine vorba despre actualizări. Nu numai că a livrat primul telefon echipat din fabrică cu Android 9.0 Pie, modelul Xperia XZ3, dar acum lansează cel de-al treilea update oficial de pe piaţă după telefoanele de la Google.

În aceeaşi zi cu lansarea Android 9.0 Pie pentru modelele Pixel, Essential Phone a fost primul smartphone produs de o companie din afara Google care a lansat actualizarea, urmată apoi de actualizarea lui OnePlus 6 şi mai târziu de actualizarea pentru Nokia 7 Plus.

Update-ul pentru Xperia XZ2 „cântăreşte” 1 GB, deci este recomandată conectarea la un Wi-Fi rapid şi este livrat la pachet cu cel mai recent certificat de securitate pentru Android, din octombrie 2018. Sony a integrat în acest pachet şi o nouă aplicaţie de cameră, plus toate funcţiile noi care vin standard în Android 9.0 Pie.

Lansarea acestui pachet software este o surpriză, întrucât Sony a promis actualizarea pe dispozitivele Xperia XZ2 şi XZ2 Compact abia în luna noiembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult