Sony Yuga îşi dezvăluie specificaţiile reale

18.12.2012
Sony Yuga îşi dezvăluie specificaţiile reale

Viitorul terminal Yuga de la Sony este aşteptat cu interes, acesta urmând să fie un produs puternic cu care compania încearcă să lupte cu rivalii Apple şi Samsung. După un set de specificaţii care s-au dovedit a fi pură speculaţie,  terminalul a fost dezvăluit de site-ul rusesc mobile-review.com, care a intrat în posesia unui exemplar de test.

Terminalul oferă un ecran cu diagonală de 5” şi rezoluţie Full HD, aşa cum ştima deja, iar panoul cu o densitate de 440 ppi este foarte clar însă, conform primelor impresii, nu are unghiuri foarte bune de vizualizare, ceea ce ne face să credem că Sony nu a scăpat de prostul obicei de a nu apela la panouri IPS sau AMOLED. Ca de obicei, nu lipseşte optimizarea Bravia Engine.

Platforma hardware aleasă este Qualcomm APQ8064, cea folosită de altfel de Padfone 2, Nexus 4, Optimus G sau HTC Butterfly, aceasta oferind un nucleu Krait quad-core tactat la 1,7 GHz şi un procesor grafic Adreno 320 puternic pe care l-am văzut la lucru în cadrul review-ul făcut primului terminal menţionat mai sus. Acesta este însoţit de o memorie RAM cu o capacitate de 2GB.

Camera foto oferă un senzor cu o rezoluţie de 12 MP şi oferă HDR atât pentru captura foto cât şi pentru cea video, ultima facilitate urmând să fie, dacă Sony va reuşi să lanseze acest produs înaintea celor de la HTC, o premieră pentru telefonia mobilă.

Pe lista dotărilor mai intră conectivitatea LTE, un adaptor wireless dual-band 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, ieşire video Micro HDMI, port Micro USB cu suport OTG, card MicroSDXC,  buton dedicat pentru camera foto şi o carcasă fabricata din material plastic cu un spate transparent, asemănător celui folosit de Nexus 4.

Impresiile mobile-review.com au fost pozitive, ceea ce ne face optimişti şi nerăbdători să vedem la lucru terminalul de care Sony are atât de multă nevoie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News