Specificații Pixel 5: chipset mid-range foarte popular și suficientă memorie RAM

11.08.2020
Specificații Pixel 5: chipset mid-range foarte popular și suficientă memorie RAM

Aparent, data de lansare a fost confirmată deja cu o postare apărută pe blogul oficial Google Franța, între timp apărând și o listă preliminară cu specificații Pixel 5.

Potrivit informațiilor divulgate aparent din greșeală pe versiunea în limba franceză a blogului Google, Pixel 5 și modelul  Pixel 4a (5G) vor fi disponibile la precomandă începând cu data de 8 octombrie 2020.

O altă dezvăluire interesantă este făcută cu ajutorul unui benchmark mai puțin cunoscut, folosit pentru măsurarea capabilităților AI ale dispozitivelor mobile. Apărut în arhiva cu rezultate, Pixel 5 pare că nu va fi flagaship-ul veritabil la care ne așteptăm, Google optând pentru repoziționarea acestui model spre gama mid-range.

Primele specificații Pixel 5 descriu un flagship de buget

Dacă până acum, noile serii Pixel veneau motorizate de cea mai recentă iterație a chipsetului Snapdragon 8xx, Pixel 5 pare că va folosi în schimb soluția de nivel mid-range Snapdragon 765G. Tipul de chipset folosit este confirmat și cu punctajul obținut în respectivul benchmark, comparabil actualului model Pixel 4, dar mai puțin de jumătate din scorul observat la modele de top deja lansate, precum Huawei P40.

Un detaliu esențial care confirmă identitatea lui Pixel 5 este mențiunea versiunii Android 11, acesta viind singurul dispozitiv din clasament echipat cu cea mai nouă ediție a platformei Google.

Google nu este primul producător care optează pentru combinația Snapdragon 765G + 8GB memorie RAM pentru flagship-ul de anul acesta, această distincție revenind modelului LG Velvet. Și OnePlus a folosit o rețetă similară pentru flagship-ul de buget OnePlus Nord.

Probabil că principala diferență făcută de alegerea unui chipset inferior se va regăsi în prețul seriei Pixel 5, o ieftinire cu 100-200 dolari ajutând Google să-și asigure competitivitatea în vremuri dificile pentru industria smartphone, deja afectată puternic de recesiunea globală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult