Specificații tehnice și prețul primului telefon LG cu ecran rulabil

20.12.2020
Specificații tehnice și prețul primului telefon LG cu ecran rulabil

Așteptat în prima parte anului 2021, primul telefon cu ecran rulabil ar putea fi dezvăluit de LG ca o alternativă superioară la telefoanele cu ecran pliabil.

Abia ce vânzările de telefoane pliabile au început să prindă având și deja se conturează un înlocuitor la orizont. Deși păstrează avantajul ecranului cu suprafață mai mare decât ar încăpea în carcasa unui smartphone convențional, telefoanele cu ecran rulabil promit să fie mai comod de manevrat și cu mai puține dezavantaje decât cele pliabile. Spre exemplu, designul evită uzura cauzată de îndoiri repetate ale ecranului în zona de pliere și permite obținerea unei suprafețe perfect plane.

Revenind la telefonul cunoscut deocamdată sub numele LG Rollable, surse apropiate producătorului sud-coreean descriu un dispozitiv cu ecran de 6.8” în modul smartphone, extensibil la 7.4” cu simplă apăsare de buton.

foto: LetsGoDigital

Rezoluția folosită este 2428 x 1080 pixeli (raport 20:9) în modul smartphone, 2428 x 1366 (raport 16:9) în modul video și 2428 x 1600 (raport 3:2) în modul tabletă. Telefonul va ajusta automat lățimea ecranului în funcție de modul modul de afișare solicitat, cu ajutorul unui mecanism acționat electric.

Produsul vine echipat cu chipsetul Snapdragon 888 și nu mai puțin de 16GB memorie RAM. Împărțind spațiul cu mecanismul pentru acționarea ecranului rulabil, acumulatorul de 4200 mAh ar trebui să ofere cel puțin două zile de autonomie.

Vestea mai puțin bună este că LG intenționează să promoveze primul smartphone cu ecran rulabil drept un flagship exclusivist, prima estimare de preț înaintând suma de 2359 dolari.

Aparent, ecranul selectat de LG nu este un model high-refresh, tehnologia nefiind (încă) pretabilă pentru ecrane rulabile.

În ce privește calendarul de lansare, unele surse dau ca interval luna martie, zvonul de astăzi susținând această variantă cu unele rezerve, în sensul că LG ar putea amâna evenimentul până în iunie 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult