Specificaţiile noului Nexus 5 scăpate pe internet

27.08.2015
Specificaţiile noului Nexus 5 scăpate pe internet

O nouă imagine care oferă o privire de ansamblu asupra specificaţiilor următoarei generaţii a smartphone-ului Nexus 5 a apărut online. Aceasta descrie un smartphone puternic, însă nu la limita superioară a ceea ce este posibil în zilele noastre. Se pare că Google va dori să ţintească puţin mai jos cu noul Nexus 5 decât a făcut-o în trecut, oferind titlul de flagship lui Nexus 6 de la Huawei.

Smartphone-ul Nexus produs de LG anul acesta pare să fie foarte asemănător cu modelul G4, lansat la începutul verii. Informaţiile disponibile sugerează utilizarea unui chipset Snapdragon 808 de la Qualcomm, 3 GB memorie RAM şi un senzor foto Sony IMX278 de 13 megapixeli, cu acelaşi sistem de stabilizare optică de pe LG G4. De asemenea, display-ul de 5,2” va oferi rezoluţie 2K, care de obicei înseamnă că va oferi o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli. Desigur, acest model poate fi cu uşurinţă încadrat în segmentul high-end, însă va fi mai puţin performant decât Nexus 6.

Este posibil ca preţul să fie foarte avantajos în cazul lui Nexus 5, asemeni predecesorului său din 2013, în contrast cu Nexus 6 de la Motorola, care a venit la un preţ destul de piperat. Lansarea lui Nexus 5 şi a lui Nexus 6 în variantele 2015 este aşteptată în această toamnă, alături de debutul noului sistem de operare Android 6.0 Marshmallow.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult