Specificațiile Xiaomi 13 Pro au ajuns pe internet. Ar putea fi cel mai performant telefon la momentul lansării

31.10.2022
Specificațiile Xiaomi 13 Pro au ajuns pe internet. Ar putea fi cel mai performant telefon la momentul lansării

Xiaomi 13, următoarea serie de smartphone-uri flagship a companiei chineze, ar putea fi anunțată foarte curând, înainte de sfârșitul anului 2022. Astfel, era de așteptat să primim informații pe căi neoficiale despre modelele superioare ale acestei game. Se pare că Xiaomi va păstra o parte dintre caracteristicile modelelor Xiaomi 12S și le va îmbunătăți acolo unde există tehnologii mai noi, pentru realizarea modelului Xiaomi 13 Pro.

Xiaomi 13 Pro ar putea împrumuta elemente de la 12S Ultra

Pentru că lansarea este așteptată în luna decembrie, cel mai probabil, procesorul Snapdragon 8 Gen 2 va fi deja anunțat oficial. Astfel, acest procesor de generație nouă va sta la baza noului flagship Xiaomi 13 Pro. De asemenea, acest model va „moșteni” camera de pe 12S Ultra, dar o va îmbunătăți la alte capitole.

Yogesh Brar, leaker cunoscut de pe Twitter, a publicat o listă preliminară de specificații pentru modelul Xiaomi 13 Pro, care dezvăluie configurațiile cam tot la nivel hardware și software despre acest model.

Ecranul de 6,7” va beneficia de rezoluție QHD și va fi construit folosind tehnologia LTPO, care permite reducerea frecvenței dinamic, pentru un consum mai mic de energie. Xiaomi va oferi variante cu 8 sau 12 GB RAM, 128, 256 sau 512 GB stocare și va livra telefonul cu Android 13, echipat cu MIUI 14.

La capitolul camere foto avem un sistem cu trei senzori de 50 megapixeli pe partea din spate. Cel principal va avea dimensiune mare, de 1”, fiind chiar modelul Sony IMX989, dezvoltat în parteneriat cu Xiaomi. Celelalte două sunt de dimensiuni mai „normale” pentru telefoane high-end, cu lentile ultra-wide și zoom. Camera frontală va folosi un senzor de 32 megapixeli. Așa cum era de așteptat, parteneriatul cu Leica va aduce și procesarea culorilor în stilul producătorului de camere foto german.

Procesoarele proprietare Surge vor asigura performanță în procesare foto și încărcare

Procesarea fotografiilor va fi realizată pe un procesor de imagine proprietar, Surge C2, iar cipul Surge P2 va asigura încărcarea acumulatorului de 4.800 mAh la putere de 120W. Sunt șanse mari ca modelul Xiaomi 13 Pro să fie cel mai performant telefon de pe piață din cam toate punctele de vedere la momentul lansării din luna decembrie.

Din păcate, acest model ar putea ajunge în Europa mult mai târziu. Companiile chineze au obiceiul de a lansa mai întâi telefoane în China și de a le aduce abia câteva luni mai târziu în Europa.

via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult