Seria Xiaomi 12S, prezentată oficial pentru piața din China

05.07.2022
Seria Xiaomi 12S, prezentată oficial pentru piața din China

Xiaomi a lansat noua serie Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica. Noua serie alcătuită din modelele Xiaomi 12S, 12S Pro și 12S Ultra aduce în prim-plan sisteme de procesare a imaginii dezvoltate împreună de Xiaomi și Leica.

Modelul de bază, Xiaomi 12S, vine cu ecran FHD+ de tip OLED, cu diagonală 6.28 inch și rată de refresh la 120Hz. Modelul 12S Pro crește diagonala de afișare la 6.73 inch, folosind un panel OLED  din seria Samsung E5, cu rezoluție 2K (WQHD) și rată de refresh variabil (între 1 și 120Hz), permisă prin folosirea tehnologiei LTPO. La fel ca modelul 12 Pro deja lansat pentru piața europeană, regăsim certificări HDR10+ și Dolby Vision, garantând cea mai bună experiență cu putință la vizionarea de conținut video.

Xiaomi 12S și 12S Pro folosesc ca senzor foto principal un element Sony IMX707 de 1/1.28″, capabil să emuleze pixeli de 2.44μm prin aplicarea procedeului de pixel binning. Calitatea imaginii este optimizată suplimentar folosind algoritmi Xiaomi AI Image Solution și Xiaomi ProFocus. Telefoanele au implementată și funcția All-scene snapshot, pentru a surprinde mai ușor momentele importante. O altă noutate este modul de captură în rafală, capabil să obțină poze la viteza de 30 cadre pe secundă.

Toate telefoanele au integrat formatul 10-bit RAW calibrat de Laboratoarele Adobe, cu metadate de corecție a culorilor integrate în fișiere. Atunci când se folosește Adobe Lightroom pentru a deschide fotografiile realizate cu seria Xiaomi 12S, softul Adobe Camera RAW le va optimiza automat pe baza metadatelor, oferindu-le fotografilor profesioniști un start bun pentru editare.

Dincolo de folosirea unor camere foto realizate în colaborare cu specialiștii Leica, principalul atu pentru noua serie Xiaomi 12S este prezența chipsetului Snapdragon 8+ Gen 1, ușor mai rapid și mai eficient cu folosirea bateriei decât versiunea sa de debut. De departe, cel mai mare salt de performanță este oferit de modelul 12S Pro, care renunță la soluția MediaTek Dimensity 9000.

Xiaomi 12S Ultra este primul model flagship care vine echipat cu două cipuri Xiaomi Surge proprietare, și anume cipul Xiaomi Surge P1 pentru încărcare rapidă și cipul Xiaomi Surge G1 pentru managementul bateriei. Configurația aduce îmbunătățiri în materie de încărcare și baterie, cât și pentru experiența de utilizare generală.

12S Ultra suportă încărcare rapidă prin USB-C la 67W, încărcare wireless la 50W și încărcare inversă la 10W. La baza Xiaomi Surge Battery Management System se află o baterie cu o singură celulă de 4,860mAh și cipul Xiaomi Surge P1 de încărcare rapidă, care acceptă un curent de ieșire de până la 16A cu o eficiență de conversie de 96.8%. În plus, cipul Xiaomi Surge G1 aduce o serie de algoritmi care au rolul de a asigura funcționarea în siguranță, de a monitoriza descărcarea și de a indica exact durata de viață a bateriei. Xiaomi 12S Ultra include și funcția de încărcare adaptivă, limitând încărcarea maximă pe baza tiparului de utilizare, reducând cu până la 25% uzura acumulatorului.

12S Pro este dotat cu cipul de încărcare rapidă Xiaomi Surge P1, dispune de încărcare prin fir la 120W, încărcare wireless la 50W și o baterie cu o singură celulă de 4,600mAh, în timp ce bateria de 4,500mAh de pe Xiaomi 12S se încarcă prin fir la 67W și wireless la 50W.

Noua serie Xiaomi 12S este disponibilă doar în ofertele magazinelor cu livrare din China, producătorul neoferind un termen pentru lansarea globală, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult