Stocarea gratuită a fotografiilor şi clipurilor video pentru utilizatorii de Pixel 2 are totuşi o limită

05.10.2017
Stocarea gratuită a fotografiilor şi clipurilor video pentru utilizatorii de Pixel 2 are totuşi o limită

Utilizatorii de smartphone-uri Pixel se bucură de stocare nelimitată şi gratuită pentru fotografiile şi clipurile video la rezoluţie normală realizate cu telefoanele de la Google, însă această gratuitate are totuşi un termen limită. Deşi nu este clar dacă această limită va afecta şi utilizatorii mai vechi de dispozitive Pixel din prima generaţie, cei care cumpără un Pixel 2 sau Pixel 2 XL vor putea să urce pe serverele Google materiale doar până în 2021.

Conform listării de pe Google Store a telefoanelor Pixel 2 (pagina nu poate fi accesată din România), telefoanele Pixel 2 şi Pixel 2 XL pot urca la rezoluţia originală fotografii sau filmări fără limite doar până în anul 2021. După data de 15 ianuarie 2021, această funcţie va fi limitată, putând urca noi materiale doar dacă este plătită o taxă pentru Google Drive. Cei care vor să continue să urce fotografii şi clipuri video gratuit după acest termen, vor trebui să scadă calitatea backup-urilor la pe calitate „high”, care oferă stocare gratuită şi nelimitată pentru toţi utilizatorii Google, indiferent de dispozitivul ales.

Cel mai probabil însă, următoarele smartphone-uri din familia Pixel, (probabil că vor fi numite Pixel 3 anul viitor), vor primi câte un an în plus faţă de generaţia curentă. Deci anul viitor oferta va fi extinsă până în 2022, peste încă un an până în 2024 şi tot aşa. Astfel, cei care vor opta pentru un model Pixel mai nou la fiecare an sau doi, vor putea beneficia de stocare gratuită şi nelimitată pentru variantele originale ale clipurilor şi pozelor pentru o perioadă cât mai lungă.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult