Studiu: peste 50% dintre americani folosesc iPhone. Toate celelalte companii se luptă pentru cealaltă jumătate

04.09.2022
Studiu: peste 50% dintre americani folosesc iPhone. Toate celelalte companii se luptă pentru cealaltă jumătate

Conform unui nou studiu de piață publicat de Counterpoint Research, Apple este acum cel mai mare producător de smartphone-uri de pe piața din SUA. Compania a depășit de curând  cota de piață de 50% din totalul de dispozitive mobile active, având mai mulți utilizatori în SUA decât toți ceilalți producători de smartphone-uri cu Android puși laolaltă.

Apple a crescut de la 35 la 50% din piață în doar câțiva ani

Piața din SUA era oricum cea principală pentru Apple, compania oferind aici cele mai multe servicii pentru clienți și, uneori chiar și cele mai bune prețuri. Asta în ciuda faptului că salariile medii din SUA sunt în general mai mari decât în alte regiuni ale lumii. La acest lucru se adaugă și faptul că Apple este printre puținele brand-uri de telefoane 100% american de pe piață, până și Motorola fiind acum deținut de Lenovo, din China. Cealaltă alternativă ar fi Google cu modelele Pixel, dar în ultimii ani, Google s-a confruntat cu probleme în a livra destule unități pentru a acoperi cererea.

Graficul publicat de Financial Times pe baza datelor colectate de Counterpoint în ultimii ani arată ascensiunea companiei într-un timp atât de scurt. Dacă între 2018 și 2019 Apple a rămas constant la aproximativ 35% din piața din SUA, din 2019, odată cu lansarea modelelor iPhone 11, compania a fost pe un trend complet ascendent. Succesul acestor modele, alături de succesul noilor generații iPhone 12 și 13, care au adus tehnologii 5G și un nou design, a contribuit mult la adopția iPhone în rândul americanilor.

Singurul moment în care Apple a înregistrat o scădere a adopției a fost pe la mijlocul anului 2021. Când lockdown-urile din China au afectat mult disponibilitatea smartphone-urilor de orice fel la nivel mondial.

Având în vedere că proiecțiile de vânzări Apple pentru lansarea iPhone 14 rămân constante, este posibil ca această cotă de piață să se mărească în următoarele câteva luni.

sursa: Financial Times, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult