Surface Duo, telefonul Android cu două ecrane de la Microsoft, ar putea veni și în Europa

23.11.2020
Surface Duo, telefonul Android cu două ecrane de la Microsoft, ar putea veni și în Europa

Surface Duo, noul smartphone cu Android și două ecrane de la Microsoft, a fost momentan lansat doar în SUA, fiind vândut la un preț foarte mare, în timp ce primele impresii ale utilizatorilor și ale criticilor nu au fost foarte încurajatoare. Acesta este un dispozitiv din prima generație și se simte ca unul, deci probabil că cei care vor un astfel de dispozitiv, dar care nu doresc să își bată capul cu problemele lui, ar trebui totuși să aștepte o nouă generație. Totuși, pentru cei care nu pot aștepta, Microsoft va lansa Surface Duo și în Europa.

Există noi informații care sugerează că lansarea în SUA din luna septembrie a fost doar începutul. Microsoft plănuiește să aducă Surface Duo pe piețele internaționale, fiind deja certificat pentru lansare în Japonia, Marea Britanie și Canada. Lansarea ar putea avea loc chiar la începutul anului 2021.

Surface Duo nu a avut succesul pe care Microsoft îl căuta în SUA

Motivul pentru care mulți au fost nemulțumiți de Surface Duo este faptul că, în primul rând, este echipat cu hardware de anul trecut, care nu este destul de puternic pentru a oferi o performanță pe măsura ambițiilor Microsoft. Folosind două ecrane simultan, telefonul are nevoie de mai multă putere de procesare pentru a putea oferi o experiență plăcută de utilizare.

Desigur, nici software-ul nu este perfect pus la punct. Fiind prima versiune de Android pe care Microsoft o lansează, se vede lipsa de experiență. Funcțiile pe care compania le-a dezvoltat sunt foarte bine gândite, cu posibilitatea de a rula două aplicații una lângă cealaltă, sau de a lărgi o singură aplicație pe ambele ecrane, sau chiar mutarea lor de pe unul pe celălalt în funcție de orientarea dispozitivului. Doar că toate aceste capabilități nu funcționează tot timpul cum ar trebui.

Apoi, construcția telefonului este un punct negativ. Marginile, extrem de subțiri, sunt realizate din plastic care se poate crăpa chiar și în utilizare normală. Iar forma neconvențională nu permite atașarea de huse de protecție tradiționale, Microsoft livrând doar o protecție de silicon pentru marginile dispozitivului, în pachet.

De altfel, nici autonomia nu este la un nivel foarte înalt, Surface Duo fiind echipat cu un acumulator de 3.577 mAh, considerat mic chiar și pentru un telefon tradițional, dar pentru unul care trebuie să alimenteze două ecrane de 5,6” simultan.

Ne așteptăm însă ca anul viitor Microsoft să anunțe generația Surface Duo 2, care să rezolve multe dintre aceste probleme.

sursa: Windows Latest

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video