Telefoanele Surface Duo au probleme la balamaua ecranului

07.10.2020
Telefoanele Surface Duo au probleme la balamaua ecranului

Surface Duo, telefonul cu două ecrane lansat de Microsoft, nu a reușit să scape de amenințarea problemelor post-lansare ce au lovit din plin în rivalul Galaxy Fold.

La fel ca produsul dezvăluit anul trecut de Samsung, Surface Duo este un gadget de primă generație care se bazează pe multe tehnologii complet noi, care nu au apucat să fie testate în condiții reale de utilizare.

Surface Duo, încă un gadget cu probleme de fiabilitate

Acuzat că a fost lansat cu un pachet software finalizat doar pe jumătate, Surface Duo a primit însă aprecieri pozitive pentru construcția solidă pe partea de hardware. Testat și pe canalul YouTube JerryRigEverything, telefonul cu două ecrane a flexat puternic în testul de îndoire, dar a rămas funcțional și cu balamaua ecranului relativ intactă. De departe, cele mai mari nemulțumiri țin de complexitatea designului și dificultatea foarte mare a intervențiilor pentru reparație, Surface Duo nefiind genul de gadget pe care să vrei să-li repari în afara perioadei de garanție asigurată de producător.

Însă testele de mai sus vizează doar rigiditatea construcției, nu și fiabilitatea în timp, problemele „reale” urmând să fie descoperite tot de consumatorii finali.

Potrivit mărturiilor lăsate pe Reddit, unii dintre posesorii de telefoane Surface Duo întâmpină probleme la închiderea/deschiderea celor două ecrane. Concret, mecanismul dublu-articulat al balamalei pare că se blochează la capetele unuia dintre ecrane, acestea rămânând într-o poziție ciudată. Unii utilizatori spun că pot „îndrepta” situația forțând deschiderea balamalei cu probleme, însă aceasta nu poate fi considerată o soluție. Cel puțin un posesor Surface Duo reclamă blocarea balamalei la ambele capete, împiedicând plierea telefonului.

Comparat telefoanelor „veritabile” echipate cu ecran OLED care se pliază, Surface Duo folosește un design de balama mai degrabă rudimentar, Microsoft mizând tocmai pe aspectul simplității ca argument în favoarea fiabilității pe termen lung. Numai că realitatea demonstrează contrariul, lăsând noul gadget într-o poziție foarte vulnerabilă, din punct de vedere al încrederii acordate de potențialii cumpărători.

Comparat defectului de ordin estetic semnalat în zona conectorului USB-C, noua problemă pare mult mai gravă. Chiar dacă Microsoft va decide înlocuirea „pe garanție” a dispozitivelor afectate, cel mai probabil va fi nevoie de o nouă revizie hardware pentru corectarea problemei, cumpărătorii rămânând în schimb cu incertitudinea unui produs cu potențiale probleme de fiabilitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult