Surface Duo, telefonul cu Android de la Microsoft, este pregătit pentru lansare

24.07.2020
Surface Duo, telefonul cu Android de la Microsoft, este pregătit pentru lansare

În ciuda faptului că Surface Neo, tableta cu două ecrane de la Microsoft, nu va mai fi lansată nici anul acesta și probabil că nici anul viitor, compania nu pare să renunțe la toate planurile pentru dispozitive de acest gen. Surface Duo, smartphone-ul cu două ecrane cu software Android, este în continuare programat să fie lansat în 2020, iar faptul că a trecut prin certificarea FCC din SUA sugerează că lansarea sa este iminentă.

Microsoft a anunțat anul trecut primul său smartphone din gama Surface. Acesta nu este un model obișnuit, însă. Față de dispozitivele Microsoft bazate pe tehnologiile Nokia și pe sistemul de operare Windows 10 Mobile, Surface Duo promite să ruleze Android, însă să ofere și multe funcții de productivitate datorită celor două ecrane.

Surface Duo va fi echipat cu un hardware mai modest decât flagship-urile din prezent

Practic, Microsoft dorește să introducă acest concept de computer cu două ecrane, în mai multe forme. Unul ar fi un înlocuitor pentru un laptop tradițional, sub forma lui Surface Neo, iar altul ar trebui să îți înlocuiască telefonul tradițional și poate tableta.

Fiind testat deja de FCC sub numele „1930”, lansarea Surface Duo ar putea avea loc în următoarele câteva săptămâni. Acesta a fost anunțat cu două ecrane de 5,6” de tip AMOLED cu rezoluție 1.350 x 1.800 pixeli fiecare. Acestea ar trebui să reprezinte aceeași suprafață precum o tabletă de 8,3” atunci când sunt complet deschise. Apoi, hardware-ul intern ar fi cu o generație în urmă: Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, opțiuni de 64, 128 și 256 GB stocare și o singură cameră de 12 megapixeli. Acumulatorul de 3.460 mAh nu pare însă foarte potrivit pentru a alimenta două ecrane permanent.

surface duo

Acest model ar fi însă încă un smartphone echipat cu un stylus. Multă vreme, Samsung Galaxy Note a rămas singura opțiune în acest sens, dar de curând și alte companii au început să ofere atenție acestui accesoriu. Surface Duo ar putea fi primul telefon cu două ecrane compatibil cu un stylus. Ceva ce nu oferă Surface Duo este un modul NFC, ceea ce sugerează că nu va fi compatibil cu plăți contactless.

Având în vedere că are un chipset de generație mai veche și nu este echipat cu modem sau antene 5G, Surface Duo ar putea fi un model mai ieftin decât flagship-urile din ultima perioadă, în ciuda faptului că integrează două ecrane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult