Galaxy Note20: specificațiile hardware sugerează că este o versiune „Lite”

23.07.2020
Galaxy Note20: specificațiile hardware sugerează că este o versiune „Lite”

Deja modelul Samsung Galaxy Note20 Ultra nu mai are multe secrete pentru internet, însă modelul Galaxy Note20 standard nu a fost atât de mediatizat în ultimele săptămâni. Totuși, producătorul sud coreean nu a putut ține prea mult secretele acestui model ascunse. Se pare însă că spre diferență de modelele Galaxy S20, între care existau diferențe minime, modelul Galaxy Note20 standard va fi semnificativ diferit față de modelul Ultra.

Modelul Galaxy Note20 standard ar putea fi o versiune „lite” a modelului Ultra

În primul rând, Galaxy Note20 va fi un model cu ecran plat, nu unul curbat, așa cum am întâlnit de la Galaxy Note 7 (rest in piece) și până în prezent. Apoi, acel ecran va fi, la fel ca în cazul modelului Note10 de anul trecut, unul cu rezoluție Full HD+, nu QHD. Dar cel mai mare „downgrade” pare să fie rata de împrospătare a ecranului, care scade de la 120 Hz la 60 Hz pe modelul standard. Măcar dimensiunile vor fi generoase, cu diagonală de 6,7”.

O altă diferență importantă va fi evidentă în cazul camerei foto. Modelul Galaxy Note20 standard va avea o cameră similară cu Galaxy S20, nu cu modelul Ultra. Este vorba despre un sistem cu trei camere în format 12 (wide) + 12 (ultrawide) + 64 (zoom 3x) megapixeli. Astfel, zoom-ul va fi realizat prin crop pe senzor, iar acest senzor va oferi și filmare 8K. Se pare însă că inclusiv S-Pen-ul va fi de o calitate inferioară pe acest model. Note20 Ultra va avea un S-Pen cu latență de 9 ms, în timp ce Note20 standard va avea un stylus cu latență de 26 ms. Bateria nu va fi însă extrem de diferită, capacitatea de 4.300 mAh fiind doar cu puțin mai mică decât 4.500 mAh pe Ultra.

Hardware-ul nu va fi mult diferit față de Galaxy S20

La capitolul configurație hardware, modelul Galaxy Note20 ar putea fi echipat cu un chipset Exynos 990 5G, la fel ca seria Galaxy S20, în Europa, în timp ce memoria RAM ar putea fi limitată la 8 GB. Anumite zvonuri spun că acest model ar putea fi construit cu un spate din sticlă, față de sticlă pe Note20 Ultra. Culorile carcasei ar putea fi însă similare: Mystic Bronze, Mystic Green și Mystic Gray, cu textură mată.

Este cumva ciudat să vedem aceste detalii despre Galaxy Note20. Pare cumva că Samsung lansează odată cu modelul Galaxy Note20 Ultra și o versiune „Lite”, care este apropiată din punctul de vedere al specificațiilor, dar care face anumite compromisuri.

Ambele telefoane sunt așteptate pentru lansare pe 5 august, alături de un nou model Galaxy Z Fold2, un nou ceas și o pereche de căști true wireless.

sursa: @evleaks, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult