Tabletele şi telefoanele cu iOS 7 ar putea fi controlate din mişcări ale capului

Tabletele şi telefoanele cu iOS 7 ar putea fi controlate din mişcări ale capului

Noul sistem iOS 7 pentru tablete şi telefoane Apple ar putea introduce o funcţie care să permită controlul dispozitivelor prin simpla mişcare a capului.

Potrivit zvonurilor, suportul pentru interpretarea prin gesturi a comenzilor de bază a fost adăugat deja în cea mai recentă versiune beta a sistemului iOS 7, pusă la dispoziţia dezvoltatorilor începând de luni. În curând, utilizatorii vor putea deschide home page-ul, selecta aplicaţii şi controla volumul sonor cu o simplă înclinare a capului către stânga sau dreapta.

Aparent, noua funcţie a fost inclusă printre opţiunile pentru accesibilitate ale sistemului iOS 7 şi poate fi activată manual de utilizatorii care doresc această facilitate. Ţinând cont de faptul că opţiunile pentru accesibilitate sunt adresate în mod normal persoanelor cu dizabilităţi, este posibil ca noua funcţie să nu fie foarte utilă pentru utilizatori obişnuiţi.

Potrivit celor de la 9to5Mac, suportul pentru controlul prin gesturi nu este încă finalizat şi mai necesită unele ajustări pentru a oferi o alternativă eficientă pentru a interacţiona cu funcţiile telefonului sau tabletei.

Tabletele şi telefoanele cu iOS 7 ar putea fi controlate din mişcări ale capului

Ajuns deja la a doua versiune beta, sistemul iOS 7 nu a primit încă o dată de lansare precisă, însă putem aştepta ca versiunea finală iOS 7 să fie disponibilă după lansarea telefonului iPhone 5S, pregătit pentru această toamnă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult