TCL pregătește smartphone-ul „pergament”. Se transformă din telefon compact în tabletă

27.10.2020
TCL pregătește smartphone-ul „pergament”. Se transformă din telefon compact în tabletă

TCL a intrat doar de curând pe piața de smartphone-uri cu brandul propriu, după ce s-a bucurat la nivel global de succes pe piața de televizoare. Totuși, încă de la început, compania și-a prezentat interesul în dispozitive mobile pliabile, prezentând de-a lungul timpului mai multe concepte de dispozitive, în varii stadii de funcționare. Noul său concept de telefon cu ecran neconvențional sugerează posibilitatea unui design rulabil, ceva ce am mai văzut în trecut și pe la alți producători.

TCL a intrat de curând pe piața de telefoane, dar are planuri mari pentru viitor

Imaginile au ajuns pe internet grație rețelei de socializare Weibo și au fost preluate pe YouTube pe canalul Fold Universe. Se pare că TCL dorește să creeze smartphone-uri cu ecrane extensibile, prezentând două concepte diferite în design, dar similare în execuție. Unul sugerează extinderea ecranului pe verticală, transformând un smartphone compact în unul mai mare, în timp ce al doilea transformă un telefon compact într-un soi de tabletă, fiind extensibil pe orizontală.

Ce este diferit la aceste modele față de alte concepte din trecut este faptul că este vizibilă interfața Android cu butoanele de navigație, sugerând că dispozitivele TCL rulează într-adevăr un sistem de operare. Forma lor însă nu pare să fie una finală. Ambele arată mai degrabă precum un pergament decât ca un telefon sau o tabletă si este greu de crezut că acest design va ajunge în această formă pe piață.

De altfel, am văzut pe modelele Fold și RAZR cât de fragile sunt ecranele pliabile, deci extinderea lor fără susținere în partea din spate ar putea fi problematică în utilizare normală. Rămâne de văzut și cât de viabile sunt aceste modele. Publicul nu pare să ceară în special astfel de dispozitive. Nici măcar cele pliabile nu par să aibă un succes enorm pe piață, în primul rând din cauza prețului crescut.

Telefoanele care se rulează ar trebui să propună noi moduri de utilizare sau ar trebui să fie semnificativ mai compacte decât cele obișnuite pentru a convinge utilizatorii să le cumpere. Probabil că nu le vom vedea prea curând în magazine până când nu se găsesc niște soluții pentru protejarea ecranelor și nu se găsesc niște cazuri de utilizare în care ar oferi un avantaj clar față de modelele tradiționale.

via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult