TCL va lansa trei dispozitive Alcatel de buget înainte de MWC

16.02.2018
TCL va lansa trei dispozitive Alcatel de buget înainte de MWC

Auzim informaţii despre gama de smartphone-uri Alcatel pentru anul 2018 de câteva luni deja, însă abia la CES compania a decis să le prezinte într-o manieră limitată. Se pare însă că primele trei dispozitive din familia nouă de produse Alcatel va ajunge pe piaţă săptămâna următoare, cu doar câteva zile înainte de debutul târgului Mobile World Congress. Compania TCL a confirmat deja lansarea acestora pe Twitter, fără să ofere însă prea multe detalii despre fiecare în parte.

Pe 24 februarie, magazinele de specialitate din Europa vor primi pe stoc dispozitivele Alcatel 5, Alcatel 3v şi Alcatel 1x. Toate acestea vor fi dispozitive de buget, care adoptă însă tehnologii noi precum display-uri 18:9, sisteme dual-camera şi hardware intern de medie.

Alcatel 5 pare să fie modelul de top al gamei, însă informaţiile disponibile despre el în acest moment sugerează că vorbim despre un smartphone mid-range şi… atât. Cu un display IPS cu diagonală de 5,7” şi rezoluţie 1.440 x 720 pixeli, acesta va concura cu modele de buget ale altor companii. Procesorul MediaTek şi cei 3 GB memorie RAM, plus cei 32 GB spaţiu de stocare sugerează că vorbim despre un smartphone ieftin. Pe partea din spate este aşteptat un senzor de amprentă şi o cameră cu un singur senzor de 12 megapixeli.

În ciuda faptului că Alcatel 3v este mai mare şi beneficiază de un sistem dual-camera, acesta este considerat un model inferior. Acesta pare să fie echipat cu un display de 6” cu rezoluţie Full HD+ (2.160 x 1.080 pixeli), un chipset MediaTek octa-core şi 2 GB memorie RAM, alături de 16 GB stocare internă. Camerele de pe spate vin cu senzori de 16, respectiv 2 megapixeli, funcţia specială rezultată din utilizarea a doi senzori fiind probabil un mod portret.

Alcatel 1x este însă un dispozitiv mai misterios, însă cel mai probabil acesta este cel mai puţin interesant dintre toate. Cu un display 18:9 mic, acesta ar putea să ofere o rezoluţie chiar mai mică decât HD+. Acesta va fi probabil listat la un preţ de sub 200 de dolari/euro pe piaţă, fiind un smartphone de intrare în gamă, destinat utilizatorilor care nu au mai folosit un astfel de dispozitiv, sau celor care au un buget extrem de mic.

Cel mai probabil, la MWC, vom primi şi informaţii despre câteva noi dispozitive Alcatel de la TCL, probabil echipate cu hardware superior.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult