Tecno anunță Eagle Eye, un nou tip de lentile zoom pentru telefoane care pot urmări mașini de Formula 1

25.11.2022
Tecno anunță Eagle Eye, un nou tip de lentile zoom pentru telefoane care pot urmări mașini de Formula 1

Tecno este un brand mai puțin cunoscut în Europa, întrucât compania vinde în special telefoane pe continentul african, unde s-a remarcat cu modele ieftine din zona entry-level. În perioada recentă însă, compania chineză pare să iasă în evidență cu demonstrații de tehnologie, în special în zona camerelor foto. Cel mai recent, aceasta a anunțat tehnologia Eagle Eye Lens, care dorește să ofere zoom optic mai bine stabilizat pentru a putea urmări subiecții în timpul filmării sau fotografierii.

Eagle Eye este evoluția sistemului de lentile periscopic, integrând două prisme

Cea mai recentă inovație în domeniul camerelor foto de smartphone a fost obiectivul periscopic, care folosește o prismă pentru a transmite lumina către un senzor, care este poziționat în poziție verticală. Noul sistem de lentile Eagle Eye de la Tecno folosește un concept similar, însă adaugă o a doua prismă. Astfel, lumina trebuie să treacă prin ambele prisme, lumina fiind reflectată de două ori la un unghi de 90 de grade.

Motivul pentru care Tecno a apelat la o astfel de soluție pare să fie stabilizarea optică și posibilitatea de rotire a prismelor, pentru a putea urmări mai bine un subiect în utilizare. Folosind cele două prisme, nu doar că subiectul rămâne în cadru pe toată durata filmării, dar rămâne și focalizat constant. Desigur, această soluție hardware vine și cu un software inteligent, care permite urmărirea persoanelor și obiectelor și care interpretează corect ceea ce senzorul foto și sistemul de stabilizare înregistrează.

Tecno spune că va putea urmări chiar și obiecte foarte rapide din cadru

„Prismele duale interne ale lentilei oferă capabilitățile urmărire și înregistrare AI, care permite un unghi de ultra-stabilizare, care poate fi de 6 grade, atât pe axa pozitivă, cât și pe cea negativă. Cele două prisme pot să se încline uniaxial la 8 sau 10 grade, rezultând un total de 16 grade de înclinare în direcția scurtă și 20 de grade în cea lungă a imaginii, ceea ce permite urmărirea inteligentă a obiectelor din imagine”, spun reprezentanții Tecno.

tecno eagle eye

Rezultatul este că obiectul urmărit va rămâne constant în centrul imaginii, atât timp cât acesta este în cadru. Stabilizarea optică ajută totodată și la îmbunătățirea detaliilor în mișcare.

Un exemplu dat de Tecno se referă la filmarea de sporturi cu mișcare rapidă, precum cursele de Formula 1, unde poți acum urmări mașinile de pe traseu cu telefonul. Tehnologia ar trebui să debuteze pe telefoanele Tecno anul viitor. Compania spune că această tehnologie nu va fi licențiată către alți parteneri, deci aceasta se va regăsi doar pe dispozitivele sale, până când apare o alternativă de la un furnizor dispus să o ofere și altor producători.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult